„Parim toit on meist saja kilomeetri raadiuses kasvatatu,” ütles ta eile Võrumaa toidu teemalisel seminaril „Uma mekk”, kirjutab Võrumaa Teataja.

Ainult sellest aga ei piisa, et Võrumaal kasvatatud toiduained ja neist valmistatud road nii Eestis kui ka piiri taga tuntuks saaksid.

„Meil on hea toit, aga Eesti köök ja „Uma mekk” ei saa iial nii suureks, et sellest maailmas räägitaks,” lausus tippkokk. Näiteks 15 aastat tagasi Taanist alguse saanud Põhjala köögi kontseptsioon on alles nüüd laialdasemat tuntust saavutamas. Seetõttu ei maksa Demjanovi sõnul hellitada lootust, et Võrumaa köök võiks kiiresti kuulsust koguda.

Võrumaa köögi tutvustamisel on tema sõnul oluline ­toitude stabiilne kvaliteet. „Kui Võrumaal tekib oma tehnoloogia, siis tuleb sellest kinni pidada ja seda kaitsta,” ütles Demjanov sadakonnale kuulajale. Seepärast on tähtis, et Võrumaa köögile omased retseptid patenteeritaks ning kohalikes turismitaludes tekiks oskus valmistada nende järgi roogasid, mille kvaliteet ei kõigu.