Kuna reisi maksumus ületas Tallinna Farmaatsiatehase ASi ostetud 15 000 kroonise kinkekaardi väärtuse, maksis abilinnapea Mutli isiklikult reisibüroole Domina World Travel raha juurde, seisab kohtuotsuses.

Kohtunik Merle Parts leidis, et pistise vastuvõtmine tähendab ametiisiku poolt vara või mingi muu soodustuse, hüve enda valdusesse saamist, selle kasutamist. Seejuures pole oluline, kas seda hüve kasutab ametiisik või tema lähedased (perekonnaliikmed). Ajalisest aspektist ei ole oluline ka see, kas pistise võtmine toimus enne või pärast ametiisiku poolt pistiseandja huvides tegutsemist.

Kohtuotsusest ilmneb ka, et Tallinna Farmaatsiatehas osales konkursil saamaks maad Lasnamäe Tööstuspargis. Abilinnapea Jaanus Mutli kabinetis toimunud nõupidamisel esines Mutli Tallinna Farmaatsiatehast toetava sõnavõtuga ja ka hääletas antud ettevõtte poolt.

Harju maakohus leidis eile, et väärteo korras Mutlit karistada ei saa, küll aga tuleks kuriteotunnuste ilmnemise tõttu algatada toimunu uurimiseks kriminaalasi.