Kuus aastat enne Fort Hoodi tööle asumist selle aasta juulis töötas 39-aastane major Hasan Walter Reedi sõjaväe meditsiinikeskuses katastroofi- ja ennetava psühhiaatria alal. Teaduskraadi kaitses Hasan sõjaväe meditsiiniülikoolis Bethesdas 2001. aastal, vahendab Associated Press.

Internina oli Hasanil raskusi ning ta vajas ise konsulteerimist ja erijuhendamist. Tema juhendaja Thomas Griegeri sõnul oli Hasanil probleeme patsientidega suhtlemisel. Hasan oli enamasti väga vaikne ja ei rääkinud kunagi midagi halba sõjaväe ega kodumaa kohta.

Viimasel ajal hakkasid USA föderaalagendid aga Hasani kahtlustama.

Vähemalt kuus kuud tagasi sattus Hasan õiguskaitseorganite tähelepanu alla, sest kirjutas internetifoorumitesse suitsiiditerrorismist ja muust taolisest. Hasan võrdles enesetapjatest pommipanijaid sõduritega, kes heidavad end granaadile, et päästa kaaslaste elu.

Pole kindlalt selge, kas Hasan on nende postituste autor ning ametlikku juurdlust pole algatatud.

Ühe ametniku sõnul on välja antud föderaalne order Hasani arvuti läbiotsimiseks.

Erukolonel Terry Lee, kes töötas koos Hasaniga, ütles, et Hasan lootis, et president Barack Obama toob USA väed Afganistanist ja Iraagist välja. Lee sõnul tekkisid Hasanil pidevalt vaidlused teiste sõjaväelastega, kes olid sõja poolt, ja ta võitles enese Iraaki saatmise vastu.

Hasan käis pidevalt palvetamas, tihti armeevormis. Silver Springi mošee endine imaam Faizul Khan ütles, et Hasan on kogu elu moslem olnud. Khan rääkis Hasaniga tihti viimase soovist saada omale naine.

Khani sõnul kirjutas Hasan, et on palestiinlane, kuigi ta ei ole Palestiinas sündinud.