Eriti paistab selle poolest silma põllumajandusministeerium, mille kirevat koolituskalendrit ja arveid vaadates selgub, et igasse kuusse mahub mitu seminari, koolitust või teabepäeva, mis reeglina on kahepäevased ja mille tarbeks on kinni pandud seminariruumid koos majutusega puhkekeskustes või külalistemajades, kirjutab
.

Ministeeriumi üheks lemmikseminaripaigaks on kujunenud Jõgevamaal Puurmani vallas asuv jahimaja Trofee, kus on koolitusi peetud selle aasta märtsist alates vähemalt kahel korral. Septembris käisid jahimaja Trofees koolitust saamas ministeeriumi maaelu osakonna töötajad (osakonnas on 30 inimest), arve oli kokku ligi 65 000 krooni. Seminaripaikadeks on olnud ka Roosta puhkeküla, Toosikannu puhkekeskus, Ojako turismitalu, Veskisilla puhkekeskus, Palmse ja Pedase mõisa külalistemajad, hotell Metsis, Tihuse Hobuturismi Talu. Lisaks on maakondlikke teabepäevi, mille majutusarved on küündinud kohati üle 100 000 krooni, peetud Roosta puhkekülas, hotellides London, Saare jt.

Miks ministeerium korraldab sedavõrd ohtralt koolitusi puhkekeskustes? Miks maakondlik teabepäev nõustajatele ja konsulentidele on kahepäevane? Miks ei või üritused toimuda ministeeriumi ruumides?

“Kõik toimunud üritused on vajalikud,” kinnitas koolituslepingud allkirjastanud põllumajandusministeeriumi kantsler Ants Noot. “Riigiametnike koolituste absoluutne keelustamine ei tagaks jätkusuutlikku ja arenevat ametnikkonda ning avalike teenuste kvaliteetset tagamist,” ütles ta ja lisas, et kõik ministeeriumi valitud koolituskohad on leitud hangete käigus, millega otsitakse kõige odavamaid kohti. Nooti sõnul kasutavad nad keerulise majandusolukorra tõttu koolituseelarvest ära umbes poole, koolituskuludeks on sel aastal ministeeriumi eelarves üle kahe miljoni krooni.