Lennufirma Northwest Airlinesi reisilennuk A320 sooritas oma eksimusega lõppenud 144 reisijaga lendu San Diegost Minneapolisesse 21. oktoobril, tuletab Agence France-Presse meelde.

Õhulaeva 53-aastane komandör Richard I. Cole ja teine piloot, 54-aastane Timothy B. Cheney ajasid lennu ajal juttu ning kasutasid oma isiklikke sülearvuteid, mis tõttu magati Minneapolis maha.

Vestlusesse süvenenud lenduritega ei õnnestunud üle pooleteise tunni ühendust saada. Lisaks ignoreerisid nad dispetšerite korraldusi. Kokkuvõttes eksiti 241 kilomeetri võrra teelt - kui stjuardess poleks kabiini tulnud, võinuks lennuk veelgi kaugemale lennata.

Pilootide vaikimise tõttu anti USA õhu- ja kosmosevägedele häire ning rahvuskaardi neli hävitajat valmistusid õhku tõusma ja reisilennukit kontrolli alla võtma.

FAA pidas lennudispetšerite antud instruktsioonide eiramist piisavalt tõsiseks põhjuseks võtmaks viivitamatult lennu 188 sooritanud pilootidelt lennulitsentse ära.

Juurdluse käigus selgus, et niivõrd meeste tähelepanu köitnud vestluse teemaks oli Northwest Airlinesi ostmine Delta poolt ja selle tehingu mõju nende tööle.