Erapidu toimus 21. oktoobril Novgorodimaal asuva maalilise Valdai järve ääres. Tegelik Putini sünnipäev oli juba 7. oktoobril - Vene peaminister sai 57-aastaseks.

Itaalia välisminister Franco Frattini kinnitas ajalehele The Financial Times infot, et Berlusconi lendas küll Peterburi, kuid ei tea kuhu ja mida ta tegema läks.

Berlusconi klannilekuuluv leht Il Giornale kirjutab aga, et valitsusjuht kavatseb arutada kohtumisel geopoliitika ja energeetika küsimusi.

Massimeedia usub, et juttu tuleb Venemaad ja „vana" Euroopat ühendama hakkavatest gaasijuhtmetest Nord ja South Stream. Eelmisel nädalal arutas itaallane viimasega seotud küsimusi Bulgaaria uue peaministri Boiko Borissoviga.

Valdai järve äärde on Il Giornale teatel kutsutud ka Putini teine suur sõber Saksamaa endine liidukantsler Gerhard Schröder, kes on Nord Streami järelvalvenõukogu esimees.

2007. aastal juba toimus analoogne pidu - siis pidutsesid koos Putiniga sama seltskond, kellele sekundeeris veel toonane Prantsusmaa president Jacques Chirac. 

Berlusconi mõrvasait suletakse