Briti luureteenistusele pidi see tunduma hea investeeringuna. Tollal 34-aastane ajakirjanik Mussolini tegi kõik, et Itaalia jätkaks võitlust Esimeses maailmasõjas koos Entente’i riikidega, avaldades oma ajalehes selle toetuseks propagandat. Samuti saatis ta tänavatele oma „poisse”, kes „veensid” rahu nõudvaid meeleavaldajaid kodus püsima, kirjutab ajaleht The Guardian.

Maksed Mussolinile autoriseeris Sir Samuel Hoare, parlamendiliige ja MI5 mees Roomas, kes juhtis tol ajal 100 Itaalias töötavat Briti luurajat.

Cambridge’i ülikooli ajaloolane Peter Martland, kes avastas Mussoliniga sõlmitud lepingu detailid, ütles: „Suurbritannia kõige vähem usaldusväärne liitlane pärast revolutsioonilise Venemaa sõjast väljumist oli Itaalia. Mussolinile maksti 100 naela nädalas 1917. aasta sügisest vähemalt aasta jooksul, et ta tegeleks sõjapropagandaga. Praeguses vääringus oleks see summa 6000 naela (100 000 krooni) nädalas.”

Lisaks sellele, et Mussolini ajaleht Il Popolo d’Italia avaldas pidevalt sõjapropagandat, lubas Mussolini Hoare’ile, et saadab Itaalia sõjaveteranid Milano tänavatele sõjavastaseid meeleavaldajaid laiali peksma. Hiljem said neist samadest meestest Mussolini fašistlikud mustsärklased.