Karksi-Nuia mesiniku Antu Rohtla sõnul on näiteks üks Viljandimaa kolleeg saanud sel aastal ligi 60 000 krooni kahju, sest tema mesilased korjasid mett mürgitatud rapsilt ja haigestusid, kirjutab eesti Päevaleht.

„Mürgitatud rapsi tõttu jääb mesinikul ühe mesilaspere kohta aastas saamata 15-20 kilo mett, mis teeb rahas kusagil 1600 krooni. Tänavu on Viljandimaal olnud ka juhus, et haigestus 40 mesilasperet,” rääkis Rohtla.

Kuid mesilased pole rapsi tõttu haigeks jäänud ja surma saanud vaid Viljandimaal — Rohtla sõnul on tänavu tulnud teateid sama õnnetuse kohta nii Tartumaa, Pärnumaa kui ka Lääne-Virumaa mesinikelt.

Põllumeeste keskliidu asepresident Jaan Sõrra, kes on ka ise agar rapsikasvataja, põhjendas põllumeeste tegu sellega, et kui rapsi taimekaitsevahenditega ei pritsi, siis mõjutab see kohe rapsi saagikust.

Eesti mesinike liidu juhatuse esimehe Aleksander Kilgi sõnul ei ole Eestis siiski veel täheldatud, et taimekaitsevahenditega pritsitud raps rikuks mee kvaliteeti, ehkki teiste Euroopa riikide kogemus on näidanud, et väga agar ja regulaarne taimekaitsevahendite kasutamine avaldab lõpuks mõju mee kvaliteedile.