Juhtum, millest oleks võinud tekkida rahvusvaheline skandaal, tuli ilmsiks Bill Clintoni USA presidendiks olemise suulisest ajaloost. Tegemist on 79 ajaloolase Taylor Branchi lindistatud intervjuuga Clintoniga, vahendab The Times.

Lindistatud vestlused leidsid aset aastatel 1993-2001 ning olid Clintoni idee. Viimane soovis intiimset, lavatagust ülevaadet oma presidendiaastatest.

Branch on kirjutanud intervjuude põhjal 707-leheküljelise raamatu „The Clinton Tapes: Wrestling History with the President” („Clintoni lindid: maadeldes ajalooga koos presidendiga”), mis ilmub järgmisel nädalal.

Jeltsini intsident leidis aset pärast Venemaa endise presidendi öist joomatuuri. Kõnealusel ööl peatus Jeltsin Blair House’is, mis on Washingtoni külastavate riigijuhtide külaliskorter ja asub kohe Valge Maja vastas Pennsylvania avenüül.

Salateenistus otsis Jeltsinit meeleheitlikult ja leidis ta lõpuks aluspesus Pennsylvania avenüül taksot hääletamas. Jeltsin seletas lällates, et tahab pitsat.

Clinton räägib ka oma afäärist Monica Lewinskyga. Clinton väidab, et ta tundis tol hetkel enesehaletsust. „Ma murdusin, ma lihtsalt murdusin isiklike ja poliitiliste tagasilöökide surve all,” ütleb Clinton.