See tähendab, et praeguse seisuga ei pääseks eestlased enam ligi näiteks populaarsetele ennustuskeskkondadele Triobet ja Unibet, sellel aastal Eestis turundusele sadu tuhandeid kulutanud internetipokkeri saidile Poker­stars ja veel kümnetele teistele netikasiinodele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Uute karmide tingimuste taga on hasartmänguseadus, mille kaughasartmänge puudutavad punktid jõustuvad 1. jaanuaril.

Ennustuskeskkonna Unibet Eesti esindaja Toomas Tamre lausus, et näeb muudatustes suurt ohtu ning see teeb ta murelikuks. „Praegu on väga raske öelda, mis edasi saab, aga ma ei suuda uskuda, et nad tõepoolest hakkavad meie interneti­lehekülge blokeerima,” rääkis Tamre ja lisas, et seda ei tohiks Euroopa Liidu seadused küll lubada.

Umbes 40 riigis tegutseva Unibeti jaoks on Eesti turg Tamre sõnul kõige väiksem, mistõttu pole ka teada, milline on ettevõtte huvi siin uutes tingimustes jätkata.

Läbi aegade üks edukamaid eestlasest pokkerimängijaid Imre Leibold lausus, et pokkerimängijad on eesootavate muudatuste pärast murelikud: „Usun ja loodan, et asi laheneb mõistlikult ja jääb kas või mõni mõistlik mängukoht. Kui aga päris karmiks läheb, siis tuleb kaaluda elukoha muutmist või hakata komandeeringus käima nagu ehitajad Soomes.”