Teatavasti võeti Liis Lass ühtäkki tööle Tallinna keskkonnaametisse botaanikaaia projektijuhiks, kuid nüüd ringleb kõmu, et Liis Lass on palunud end ametist vabastada. Nii Liis Lassi tööle asumise kui väidetava töölt lahkumise osas annab Tallinna linnavõim vastukäivaid signaale, vahendas IRL Stelmachi sõnu.

Stelmach kahtlustab, et kui Liis Lass ongi temale raskelt kätte tulnud tööst ilma jäetud, siis põhjusel, et ta keeldus kandideerimast Tallinnas Keskerakonna nimekirjas.

„Tänases Tallinnas on kahjuks nii, nagu nõukogude ajal − partei annab ameti, partei ka võtab,” sõnas Stelmach. „Liis Lass ei tea muidugi nõukogude ajast midagi, eks seepärast õnnestuski Keskerakonnal teda labaselt ära kasutada.”

Stelmach taunis tänase linnavalitsuse sihikindlat tegevust muuta Tallinn bütsantslikuks vürstiriigiks, millel on oma ajalehed, politsei, aumärgid ja tähtpäevad ning hüvesid jagab parteikomitee.

„Minu hinnangul on Liis Lass järjekordne sundparteistamise ohver keskerakondlikus Tallinnas,” ütles Stelmach. „Siiski ei saa Liis Lassi töökohakaotuse põhjusena välistada ka võimalust, et Liis Lass jäi võistluses Edgar Savisaare vihmavarju kandmise õiguse üle Katrin Siskale alla.”