Vene kindlustusfirmat Eestis esindava kindlustusseltsi Inges Kindlustus juhataja Voldemar Vaino sõnul oli õnnetusse sattunud lennuki peale sõlmitud tavaline kaskokindustus, mis hõlmab nii lennuki kui ka selle reisijate kindlustust.

“Lennuk oli kindlustatud 350.000 USA dollari ehk rohkem kui 6,2 miljoni krooni peale, millele lisanduvad väljamaksed õnnetuses kannatada saanud inimestele,” ütles Vaino BNS-ile.

Tema sõnul sõlmis Enimex kindlustuslepingu otse Ingosstrahiga ja seetõttu ei oska ta öelda, kui suurele hüvitisele lennuõnnetuses kannatada saanud inimestel lootust on.

Vaino sõnul võib kindlustushüvitise väljamaksmine võtta olenevalt õnnetuse uurimise kestusest aega kuni paar kuud. Ta lisas, et Ingosstrah on tuntud kui kindlustushüvituste korrektne ja kiire väljamaksja.

Regulaarlennul Tallinnast Kärdlasse teel olnud AS-i Enimex reisilennuk AN-28 kukkus alla reedel kella 18.35 ajal umbes 1,5 kilomeetrit enne Kärdla lennuvälja maandumisrada. Lennuk teostas lende lennufirma ELK tellimusel.

Õnnetuse hetkel oli tuule kiirus 22 sõlme, mis puhus maandumiskursi suhtes 40 kraadi paremalt. Pilvede kõrgus oli umbes 270 meetrit. Õhutemperatuur oli maapinnal 0 kraadi.

Lennukis viibis 14 reisijat: Martin Lindjärv, Jaan Alas, Aare Prank, Anna Helena Gjelstad, Hilja Hiis, Aivo Pere, Riina Pere, Kertu Pere, Argo Pere, Hillar Eller, Rita Rool, John Pass, Kaia Toom ja Anni Toom. Meeskonnaliikmeid oli kolm: Aleksandr Nikolajev, Aleksandr Golovko ja Leena Stefutina.

Õnnetuses hukkus üks inimene, haiglaravil on kaheksa pardal viibinud inimest.

Lennuõnnetuse põhjuste uurimiseks moodustatud valitsuskomisjoni esimees on teede- ja sideministeeriumi asekantsler Tõnu Naestema ning aseesimees lennuameti peadirektor Toomas Peterson. Komisjoni kuuluvad veel Jaan Milvek, Tõnu Ader ning Tanel Kulbas. Samuti on komisjonil õigus oma töösse kaasata vastava ala spetsialiste nii teistest riigiasutustest kui ka erasektorist.