Nagu ka fotodelt näha, oli rahvast tõesti palju ning nii mõnigi osaleja oli sportliku riietuse osas fantaasial vabalt lennata lasknud.
Vaata ülejäänud pilte SIIT.

SEB X Tallinna sügisjooksul ületati Eesti rahvaspordiürituste unelmapiir — esmakordselt osales Eestis toimunud spordiüritusel üle 10 000 osavõtja, teatasid korraldajad.

Suurürituse võitjateks poolmaratonis (21,1 kilomeetrit) olid lätlane Mareks Floroseks ja leedulanna Rasa Drazdauskaite. Eesti meistriteks samal distantsil krooniti Taivo Püi ja Jekaterina Patjuk. Kümnekilomeetri jooksus olid kiireimad Tiidrek Nurme ja Inna Poluskina Lätist.

Tänasel SEB X Tallinna sügisjooksul tehti ajalugu

Eesti ja Baltimaade suurimal rahva- ja tervisespordiüritusel lõi kaasa 12 429 liikumisest lugupidavat inimest. Saavutus on seda hinnatavam, sest SEB Tallinna Sügisjooksu põhidistantsidel poolmaratonis ja 10 km jooksus lõpetas 10 503 osavõtjat, mis on rohkem kui senisel Eesti suurimal rahvaüritusel, legendaarsel 1986. aasta Tartu maratonil, mille lõpetas toona 9858 suusasõpra. Lisaks peeti meeleoluka päeva raames ka Haribo Lastejooksud, kus osales 1926 vaprat last, mis on samuti Tallinna sügisjooksude rekord.

Lisaks sportlikule poolele oli nii osavõtjatel kui pealtvaatajatel võimalus nautida meelelahutust pea kogu raja ulatuses. Stardipaiga lähistel toimus Rahvusooper Estonia traditsiooniline turupäev, mille üheks kulminatsioonihetkeks oli SEB Tallinna sügisjooksu 10 kolmeetri distantsi start, kus stardipaugu andis toreadooriks kehastunud Estonia ooperisolist Jassi Zahharov. Tuhanded jooksjad lähetati rahvusooperi orkestri poolt teele lustaka polkaga “Sport”.

TÄNANE LIIKLUS

Korraldajad paluvad liiklejatel, jalakäijatel ja osavõtjatel varuda aega ja kannatust, sest mitmetes liiklussõlmedes on liiklus oluliselt piiratud. Näiteks kella 10-14 seisab kogu Tallinna trammiliiklus ja kella 9-14.30 on suletud Viru keskuse bussiterminal.

Sügisjooksu rada:

Pärnu maantee (Start Draamateatri ees) — Viru ring — Narva mnt. — Pirita tee — Pirita tee mereäärne kõnnitee — Nafta tn. — Tuukri tn. — Ahtri tn. — Rannamäe tee — Pikk tn. — Tolli tn. — Laboratooriumi tee — Suurtüki tn. — Tornide väljaku kõnnitee — Schnelli pargi kõnnitee — Toompuiestee — Kaarli pst. — Vabaduse väljak.

LIIKLUSKORRALDUS

* Marsruudil: Pärnu maantee — Viru ring — Narva maantee on liiklus suletud kell 9-14.30.

* Narva maanteel on liinibussid suunatud linnast väljuvale sõidusuunale, mis on vastavalt ajutisele liikluskorraldusele kahesuunaline. Võimalik seisak liikluses kl 12.25-12.45. Liiklust reguleerivad Põhja politseiprefektuuri politseinikud.

* Pirita tee linna suunduval sõidusuunal alates vanast Pirita teest kuni Narva maanteeni on liiklus ajutiselt peatatud ja ümber suunatud kell 9-14.30

* Ahtri tänaval, Toompuiesteel ja Kaarli puiesteel on jooksurada ühel-kahel sõidureal vastavalt rajaskeemile. Nimetatud sõiduread on liikluseks suletud kell 6-18. Teised sõiduread on liikluseks avatud ja vastavalt tähistatud ning turvaliselt jooksurajast eraldatud. Kaarli puiestee kesklinnast väljuva suuna kaks sõidurada on liikluseks avatud ainult ühistranspordile. Ühistransport lubatakse läbi vastavalt politsei ja reguleerijate poolsele olukorra hindamisele ja korraldustele.

* Pirita tee äärne kergliiklustee (Promenaad), Nafta tn., Tuukri tn., Rannamäe tee, Pikk tn., Tolli tn., Laboratooriumi tee, Suurtüki tn., Tornide väljaku ja Schnelli pargi kergliiklusteed on liikluseks suletud ajavahemikus kell 9–14.30.

* Teistel jooksuga piirnevatel teedel ja tänavatel toimub liikluskorraldus vastavalt kooskõlastatud liiklusskeemile.

* Ristmikel, sisse- ja väljasõiduteedel on Põhja politsei reguleerijad.

* Trammiliiklus peatatud kõikidel liinidel kell 10–14.

* Ühistranspordiskeem toimib vastavalt liikluskorralduse muudatustele ja Tallinna transpordiameti kooskõlastatud liiklusskeemile

Ürituseaegset liiklust reguleerivad Põhja politseiprefektuuri politseinikud ja abipolitseinikud.

Piirkonna elanikud, operatiivautod ja kohalike asutuste transport lastakse läbi vastavalt politsei ja reguleerijate poolt hinnatud olukorrale ning tehtud otsustele ja märguannetele.

SOOVITUSED LIIKLEJATELE:

Linnast sadamasse

* Seoses ürituse aegse ajutise liiklusskeemiga on soovitav sadamasse sõita Paldiski maantee kaudu läbi Soo tänava või Toompuiestee (Tallinna hotelli juurest).

* Põhja puiestee on terves ulatuses liikluseks avatud.

* Ahtri tänav on samuti sadamasse sõitjatele avatud. Vasakpööre Lootsi tänavasse toimub vastavalt politsei ja liikluse reguleerijate märguannetele.

* Jalakäijad pääsevad sadamasse tavakorra alusel. Soovitame jälgida reguleerijate märguandeid ja kasutada teede ja tänavate ületamiseks ainult selleks ette nähtud ülekäiguradasid.

Sadamast linna

* Seoses ürituse aegse ajutise liiklusskeemiga on soovitav sadamast linna sõita mööda Lootsi tänavat Ahtri tänava suunas ja sealt edasi Soo tänava või Toompuiestee kaudu Balti jaama suunas. Lootsi tänavalt saab pöörata Ahtri tänavale reguleerija abil.

* Põhja puiestee on on terves ulatuses liikluseks avatud.

* Jalakäijad pääsevad sadamast linna tavakorra alusel. Soovitame jälgida reguleerijate märguandeid ja kasutada teede ja tänavate ületamiseks ainult selleks ette nähtud ülekäiguradasid.

Piritalt kesklinna

* Pirita tee linna suubuval sõidusuunal on alates vanast Pirita teest kuni Narva maanteeni liiklus ajutiselt peatatud ja ümber suunatud linnast väljuvale sõidusuunale.

* Pirita tee linnast väljuv sõidusuund on liiklejaile avatud mõlemas sõidusuunas.

* Narva maantee on ürituse ajal tavaliiklejatele suletud. Alates Pirita tee ja Narva maantee ristmikust suunatakse liiklejad ajavahemikus kell 9-14.30 Lauluväljaku mäest üles.

* Kesklinna pääseb kõige paremini Laagna tee või Valge tänava kaudu.

* Alates Pirita tee ja Narva maantee ristmikust sõidab ühistransport kesklinna Narva maantee linnast väljuval sõidusuunal, mis on ajutiselt ühistranspordile kasutamiseks. Võib esineda seisakuid.

Kesklinnast Piritale ja Lasnamäele

* Pirita tee linnast väljuv suund on liiklejaile avatud.

* Narva maantee on ürituse ajal tavaliiklejatele suletud. Alates Pirita tee ja Narva maantee ristmikust saab Lauluväljaku mäest alla sõites teha ainult parempööret Pirita teele. Nimetatud liikluskorraldus kehtib ajavahemikus kl 9-14.30.

* Kesklinnast Lasnamäele ja Piritale pääseb kõige paremini Laagna tee või Valge tänava kaudu.

* Ühistransport kesklinnast Piritale kulgeb Narva maantee kaudu. Võib esineda seisakuid.

Tavapärane liiklusskeem ajutiselt suletud teedel ja tänavatel taastatakse koheselt pärast ürituse lõppu ja piirete koristamist.

Piirkonna elanikud, operatiivautod ja kohalike asutuste transport lastakse läbi vastavalt Põhja politseiprefektuuri ja reguleerijate poolt hinnatud olukorrale ning tehtud otsustele ja märguannetele.

ÜHISTRANSPORT

Seoses SEB Tallinna sügisjooksuga kesklinnas alates kella 09-st kuni 14.30-ni:

* suletakse Viru keskuseses paiknev autobussiterminal autobusside liiklusele;

* tehakse liinide nr 16, 17, 17A ja 23 autobussidel linnast väljuval suunal paiknev Vabaduse väljak peatus Estonia puiesteel enne Pärnu maanteega ristumist paiknevas trollibussiliinide nr 1, 2, 3 ja 6 Vabaduse väljak peatuses;

* suunatakse liini nr 40 autobussid ümbersõidule marsruudil Estonia puiestee, Gonsiori tänav, Estonia puiestee, Vabaduse väljak, Kaarli puiestee, tehes täiendavad peatused Gonsiori tänaval autobussiliinide nr 9, 11 ja 46 Kunstiakadeemia peatuses ja linnast väljuval suunal Estonia puiesteel enne Pärnu maanteega ristumist paiknevas trollibussiliinide nr 1, 2, 3 ja 6 Vabaduse väljak peatuses;

* suunatakse liinide nr 1A, 8, 34A ja 38 autobussid ümbersõidule marsruudil Narva maantee, V.Reimani tänav, Gonsiori tänav, A.Laikmaa tänav ja Narva maantee, tehes täiendavad peatused V.Reimani tänaval Maneeži peatuses ja A.Laikmaa tänaval autobussiliinide 14, 15 ja 48 A.Laikmaa peatuses;

* suunatakse liini nr 3 autobussid ümbersõidule Kopli suunal marsruudil A. Lauteri tänav, Rävala puiestee, Teatri väljak, Estonia puiestee, Vabaduse väljak, Kaarli puiestee, Toompuiestee, Rannamäe tee, Suurtüki tänav, Põhja puiestee, Soo tänav ja Veerenni tänava suunal Tööstuse tänav, Vana-Kalamaja tänav, Kotzebue tänav, Suurtüki tänav, Rannamäe tee, Toompuiestee, Kaarli puiestee, Vabaduse väljak, Estonia puiestee, Teatri väljak, tehes täiendavad peatused mõlemal suunal Estonia puiesteel paiknevates trollibussiliinide nr 1, 2, 3 ja 6 Vabaduse väljak peatustes ja Toompuiesteel paiknevas Balti jaam peatustes;

* suunatakse liini nr 5 autobussid ümbersõidule Männiku suunal marsruudil Narva maantee, V. Reimani, Gonsiori tänav, Estonia puiestee, Pärnu maantee ja Pirita suunal marsruudil Pärnu maantee, Estonia puiestee, A. Laikmaa tänav ja Narva maantee, tehes täiendavad peatused Männiku suunal Gonsiori tänaval autobussiliinide nr 67 ja 68 Kunstiakadeemia peatuses, Estonia puiesteel enne Pärnu maanteega ristumist paiknevas trollibussiliinide nr 1, 2, 3 ja 6 Vabaduse väljak peatuses ja Pirita suunal Pärnu maanteel paiknevas autobussiliinide nr 14, 18, 20 ja 20A Vabaduse väljak peatuses ja A. Laikmaa tänaval autobussiliinide 14, 15 ja 48 A. Laikmaa peatuses;

* suunatakse liinide nr 18, 20 ja 36 autobussid ümbersõidule marsruudil Pärnu maantee, Estonia puiestee, Gonsiori tänav, Estonia puiestee ja Pärnu maantee, tehes täiendavad peatused Gonsiori tänaval autobussiliinide nr 9, 11 ja 46 Kunstiakadeemia peatuses, linnast väljuval suunal Estonia puiesteel enne Pärnu maanteega ristumist paiknevas trollibussiliinide nr 1, 2, 3 ja 6 Vabaduse väljak peatuses ja liini nr 36 autobussidel kesklinna suunal Pärnu maanteel paiknevas autobussiliinide nr 14, 18, 20 ja 20A Vabaduse väljak peatuses;

* suunatakse liini nr 15 autobussid ümbersõidule marsruudil Teatri väljak, Estonia puiestee, Gonsiori tänav, Estonia puiestee ja Teatri väljak tehes täiendava peatuse Gonsiori tänaval autobussiliinide nr 9, 11 ja 46 Kunstiakadeemia peatuses;

* suunatakse liinide nr 19, 29, 35, 44 ja 51 autobussid ümbersõidule marsruudil Narva maantee, V. Reimani, Gonsiori tänav, A. Laikmaa tänav, tehes täiendava peatuse V. Reimani tänaval Maneeži peatuses ja A. Laikmaa tänaval autobussiliinide 2, 18 ja 40 A. Laikmaa peatuses;

* trammiliinide asendamiseks pikendatakse liini nr 50 autobusside marsruuti kesklinnani mööda Majaka tänavat, Lubja tänavat, Tartu maanteed, Rävala puiesteed, A. Laikmaa tänavat, Narva maanteed, Pronksi tänavat, Tartu maanteed, Lasnamäe tänavat, Majaka tänavat ja Majaka Põik tänavat, tehes täiendavad peatused pikendatud marsruudile jäävates peatustes ja täiendava ajutise peatuse linnast väljuval suunal Majaka põik tänaval peale Majaka tänava ristmikku ning lõpp-peatuse A. Laikmaa tänaval autobussiliinide 2, 18 ja 40 A. Laikmaa peatuses;

* kehtestakse ümbersõitudele suunatavatele autobussiliinidele nr 1A, 2, 3, 8, 15, 18, 19, 20, 34A, 29, 35, 38, 40, 44 ja 51 vabad sõidugraafikud;
1.12 tehakse autobussiliinidele nr 1A, 5, 8, 19, 34A, 29, 35, 38, 44, 51 ja 60 Narva maanteele kesklinna suunal paiknevad J. Poska ja F. R. Kreutzwaldi peatused ning autobussiliinidel nr 1A, 5, 8, 34A ja 38 Pirita teel kesklinna suunal paiknevad Maarjamäe ja Lauluväljak peatused tee keskel peatuste asukohtades;

* suunatakse liini nr 2 autobussid ümbersõidule marsruudil Tartu maantee, Rävala puiestee, A.Laikmaa tänav, Gonsiori tänav, Pronksi tänav ja Tartu maantee tehes peatuse Gonsiori tänaval enne trammiteed paiknevas autobussiliinide nr 3, 20, 20A, 31, 53 ja 56 Kunstiakadeemia peatuses.

* katkestatakse liinidel nr 1, 2, 3 ja 4 trammide liiklus alates kella 10.00-st kuni 14.00-ni.