Ole Kaasas! projekti raames korraldatavad koolitused toimuvad Keskraamatukogu peamaja keldrisaalis Estonia puiesteel, Nõmme raamatukogus, Laagna raamatukogus, Pirita raamatukogus, Kännukuke raamatukogus, Sääse raamatukogus, Nurmenuku raamatukogus ja Pelgulinna raamatukogus.

Tallinna Keskraamatukogu direktori Kaie Holmi sõnul on Ole Kaasas! projektiga ühinemine võimalus suurendada raamatukogude seotust oma kogukonnaga - registreerumisaktiivsus näitab, et tuttavas keskkonnas tuttavate raamatukogu töötajate poolt läbi viidavate koolituste vastu tuntakse üsna suurt huvi.

"Ka varasematel aastatel on Keskraamatukogu valimiste eel kutsunud tallinlasi e-hääletama ning õpetanud ID-kaardi kasutamist. Loodetavasti jõuab võimalikult suur hulk meie praeguseid ja uusi lugejaid ka tänavuste valimiste ajaks ID-kaardi, Mobiil-ID ja e-teenustega tuttavaks saada," ütleb Holm.

Raamatukogudes leiavad aset kahe taseme koolitused - arvuti ja interneti algkoolitused ning ID-kaardi, Mobiil-ID ja e-teenuste kasutamise täiendkoolitused. Arvuti- ja internetikasutamise algkoolitus on mõeldud neile, kes pole varem iseseisvalt arvutit ja internetti kasutanud, tahavad otsida internetist infot, saata ja saada e-kirju ning hakata kasutama internetipanka.

ID-kaardi, Mobiil-ID ja e-teenuste täiendkoolitus sobib neile, kes juba oskavad kasutada levinumaid rakendusi internetis (internetipank, e-post jne), kuid tahavad teada saada Eesti riigi ja ettevõtete poolt pakutavatest e-teenustest, soovivad e-teenustesse sisenemiseks hakata kasutama oma ID-kaarti, soovivad õppida andma digitaalallkirja ning hakata kasutama Mobiil-ID-d.

Koolitustele registreerida ning täpsemat informatsiooni koolituste kohta saab telefonil 6 180 180 ning aadressil www.olekaasas.ee

Ole Kaasas! on Vaata Maailma Sihtasutuse, EMT, Elioni ja Microlinki poolt algatatud inimeste internetti kaasamise projekt. Projekti eesmärk on korraldada arvutialane alg- ja täiendõpe 100 000 inimesele ja tuua internetti kasutama täiendavalt 50 000 peret järgneva 3 aasta jooksul.

Maikuust alates on üle Eesti läbinud Ole Kaasas! tasuta koolituse üle 15 000 inimese. Koolitusel osalenutel on projekti raames võimalus osta arvuti ning liituda internetiühendusega  soodushindadega.

Ole Kaasas! koolitusi kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond infoühiskonna edendamise meetme raames.