Kui üldse Tallinna ühistransporti reisisaatjad istutada, siis eelkõige just neil aegadel, mil nende tööpäev juba läbi saab. Nende päev jõuab õhtusse kell 22, aga just siis tekib kodanikes sotsiaalne ootus reisisaatjate vastu. Pimedal ajal kahekesi mõne purjus kodaniku või ülbitseva pätikambaga bussi jääda pole kindlasti meeldiv kogemus. Just siis on vaja tuge ja kindlust, et keegi sind ei tülita. Seda linn (esialgu) ei taga. Delfi arvab, et päeval pole tühjas trollis, bussis ja trammis loksuval abitöötajal mingit sisulist mõtet. Küll on reisisaatjal endal soe ja mugav, nagu ka poliitikutel, kelle idee alusel ta liinile saadeti.

Delfi peab tunnistama, et Tallinna keskerakondlikud linnajuhid on kavalad, nad on oma nutikust ka mitmel varasemal valimiseelesel perioodil näidanud. Nad ühitasid valimiskampaania ja ühiskonnas valitsevad probleemid. Just tööpuudusest on Tallinn loonud endale kaitsekilbi, et sotsiaalsete töökohtade kampaania kedagi neid kritiseerima ei paneks.

Ootame ideid, kus oleks Tallinna inimeste arvates ühiskondlikust transpordist palju rohkem töökäsi vaja. Rõhutame, et tähtis pole ainult munitsipaaltöökoha loomine, vaid efektiivsus, mis sellest kohast sünnib. Reisisaatjate kohad aga ei täida avalikke ootusi. Nad on kõigest ilusad ja suhteliselt puhtad ametit. Need kohad on tehtud valimisteks ja teatud hulga inimeste palgalevõtmiseks.

Loodame, et Tallinna sotsiaalsetest töökohtadest saab natuke sügavama taustaga ja pikemaajalisem projekt kui linnapea kabinetti paigutatud veebikaamera. Ka see kaamera tuli, et jääda. Aga vajus soiku pärast valimisi.

Kui Tallinn on otsustanud töökohti luua, peaks need tooma eelkõige kasu Tallinnale ja Tallinna elanikele, mitte aga mõnesajale kodanikule, kes sai palgale või linna poliitilisele juhtkonnale. Praegu aga paistab vägisi, et eelkõige juhatavad reisisaatjad Edgar Savisaart valimistele.