„Palume arvestada vajadustega vähendada riigieelarvelisi kulutusi ühistransporditoetustele ja esitada oma ettepanekud reiside arvu vähendamiseks vähemalt 10% nädalate lõikes, jättes ära vähima täituvusega ning reisiliinide teenindamisega mitteseotud reisid," vahendab Priske kirja Eesti Päevaleht.

„Et sõitjate arv on vähenenud, on väiksem ka piletitulu. Samas ei saa dotatsiooni tõstmisest tulevase eelarve ja majandusolude tõttu juttu olla," ütles ministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Andres Lippmaa ja täpsustas: „Seega on kaks varianti: tõsta hinda või vähendada reiside arvu."

Kuigi kantsleri kiri oli peamiselt mõeldud Hiiumaa liini graafiku koostamiseks, ei tähenda see, et Virtsu-Kuivastu liin jääks kärpest puutumata, Oluline on, et kolme liini, Rohuküla-Heltermaa, Virtsu Kuivastu ja Sõru-Triigi peale kokku saadaks 10% kokkuhoidu.

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik ütles, et reiside võimalik vähendamine mõjuks saarele kindlasti negatiivselt, aga riigieelarve seisu arvestades on see möödapääsmatu ja vajalik.