„Mees rääkis kiiresti ja kuivalt,” rääkis ühe meremehe naine ajalehele Moskovski Komsomolets Ilta-Sanomate vahendusel. „Ta ei rääkinud ühestki üksikasjast. Kõik olevat hästi, oleme elus ja terved ja loodame, et saame nädala lõpuks koju,” kirjeldas naine telefonikõnet.

Meeskonnaliikmed helistasid lähedastele alles pärast seda, kui omaksed olid mitmel korral avalikult kaevanud, et neil ei ole lastud meestega rääkida.

Murelik naine üritas mehelt midagi tema praeguse olukorra kohta küsida, kuid vastused olid lühidad ja mittemidagiütlevad. Kõik see viitab sellele, et mees teadis telefoni pealtkuulamisest või siis on meremeestel keelatud omastele oma olukorrast rääkida.

„Küsisin, kas nad vajavad sinna riideid, sest televisioonis olid nad lühikestes pükstes,” rääkis naine. „Vastus oli: ärge muretsege, meil on siin kõik olemas.”

Interfaxi andmetel ei hoita meeskonda enam Lefortovo eeluurimisvanglas ja nad on viidud ühte Moskva hotelli. Ametlikult ei ole neid arreteeritud, kuid niikaua kuni meeskonna roll kaaperdamises on ebaselge, hoitakse neid valve all.

Omastele helistades ei kasutanud mehed oma mobiiltelefone. Pole teada, kas meeste mobiiltelefonid võtsid ära kaaperdajad või on need Vene võimude valduses.

Arctic Sea’le jäänud meremehed pole aga oma lähedastega ega kolleegidega veel kontaktis olnud, mis tekitab muret Arhangelski meremeeste ametiühingus.

Vene sõjalaev Ladnõi eskordib Arctic Sea’d praegu Novorossiiski sadamalinna suunas Mustal merel. Sinna arvatakse laev saabuvat septembri keskel või kõige hiljem kuu lõpus.