Savisaar tunnistas, et talle oli halvaks üllatuseks reformierakondlaste Priit Vilba ja Tarmo Leinatamme avaldus, et nad ei kavatse Pakosta umbusalduse poolt hääletada, kuigi on volikogu vastavale eelnõule allkirja andnud.

“Eelnõu Pakosta umbusaldamiseks ei sündinud Keskerakonna ridades. Mitte meie ei koostanud seda dokumenti,” väitis Savisaar. “Seda ei teinud ka Elmar Sepp, kes volikogus eelnõu ette kandis. See eelnõu tuli koalitsiooni ridadest ja nemad klaarigu seda asja omavahel, kui soovivad.”

Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp teatas ETAle, et Keskerakonnale kinnitati, et sellel eelnõul saab olema suur toetus koalitsioonifraktsioonide liikmete hulgas. Savisaar väitis, et seetõttu läkski Keskfraktsioon umbusaldusavaldusega kaasa, sest põhimõtteliselt on ka Keskerakonnal Pakosta tööle etteheiteid. Esimesed allkirjad umbusaldusavaldusele tulid siiski koalitsiooni ridadest, lisas Savisaar.

Umbusaldusavalduse eelnõule allkirja andnud Reformierakonna fraktsiooni liikmed Priit Vilba ja Tarmo Leinatamm teatasid eile, et ei kavatse hääletada järgmisel Tallinna linnavolikogu istungil abilinnapea Liisa Pakosta umbusaldamise poolt. Vilba ja Leinatamm kinnitasid, et kavatsevad jätkuvalt hääletada kooskõlas Reformierakonna fraktsiooni ja juhatuse ühiste seisukohtadega.

Vilba sõnul ajendasid neid umbusaldusele alla kirjutama abilinnapea Pakosta möödalaskmised oma valitsemisalas. “Meie signaal oli oma valijatele see, et praeguse Tallinna võimukoalitsiooni hind on liiga kõrge,” ütles Vilba.

Savisaar ei soovinud üksikasjalikumalt kommenteerida Pakosta umbusaldusavalduse sünnilugu, lubades seda aga teha pärast eelnõu hääletust volikogus, kui on selge, kes ja kuidas tegelikult hääletas.

Umbusaldusavaldusele allkirja andnutest olid esimeste hulgas reformierakondlased Leinatamm, Vilba ja parteitu Leonid Tsingisser ning keskerakondlane Aino Runge.