„Rahvaliit ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond pidasid rohkem kui kuu aega kõnelusi ühiselt kandideerimiseks Tallinnas. Tänaseks on kõnelused lõppenud,” teatas Läänemets pressiesindaja vahendusel.

“Läbirääkimistes erakondade vaheliseks koostööks Tallinnas ühiselt kandideerimiseks lepiti kokku erakondade esimeeste tasemel, selgitas ta. “Oleme pidanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindajatega mitmeid kohtumisi, mille vältel on arutatud koostöö tegemist ning ühiselt Tallinnas kandideerimist. Eile toimunud kohtumise järel oli jäänud saavutada kokkulepped valimisplatvormi ning kandidaatide järjekorra osas ühes valimisringkonnas.”

“Täna teatasid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindajad, et nad ei soovi meiega Tallinnas kõnelusi jätkata. Analüüsime tekkinud olukorda erakonna siseselt ning otsustame edasise tegevuse järgmise nädala lõpuks,” lisas Läänemets.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Randel Länts kinnitas Delfile, et mingeid läbirääkimisi kahe erakonna vahel ühise valimisnimekirja moodustamiseks pole kunagi toimunud.

“Mõned rahvaliitlased lihtsalt pöördusid meie erakonna poole seoses sooviga osaleda valimistel sotsiaaldemokraatide nimekirjas. Ütlesime neile, et nad on teretulnud ning selgitasime neile tingimusi,” rääkis Länts.

Läntsi sõnul oli tegu paari inimesega ning alati oli jutt sotsiaaldemokraatide valimisnimekirjast. “Eitan absoluutselt väiteid mingitest läbirääkimistest ühise valimisnimekirja osas.”

Sotside peasekretär avaldas ka imestust, miks Rahvaliidul üldse on vaja selliste väidetega avalikkuse ette tulla.

Täna varem lükkas Länts ümber ka Rahvaliidu aseesimehe Kajar Lemberi täna Kuku raadios öeldu, et Rahvaliidul käivad sotsiaaldemokraatidega läbirääkimised Tallinnas ühise valimisnimekirjaga väljatulemiseks.

“Sotsiaaldemokraadid ei pea Rahvaliiduga läbirääkimisi. Sotsiaaldemokraadid lähevad Tallinnas välja oma nimekirjaga, kuhu on oodatud kõik inimesed, kes lähtuvad sotsiaaldemokraatlikest väärtustest,” lisas Länts.