Delfi arvab, et iga poliitik või poliitikasse pürgija võib teha endale meelepärast kampaaniat, põhiline, et see oleks aus ega riivaks kirjutatud ja kirjutamata reegleid. Meie arvates on aga lubamatu, kui kampaaniaid tehakse riigi või omavalitsuste igapäevase töö arvelt. Just nii on Tallinna linnapea väisamas kümneid ristmikke, viadukte ja paiku, kus saab positiivses valguses erakonna raha kulutamata pildile. See kõik on juba naljakas. Või koguni naeruväärne. Miks peaks linnavalitsuse koorekiht praktiliselt täiskoosseisus seisma mõne autotee või äsja valminud maja või pargi kõrval ja kogu au endale võtma. See ju ongi nende töö, et linnakodanikke võimalikult hästi teenida. Milleks ülemäärased tseremooniad? See on karjuvalt odav ja alatu.

Iga väärikate linnajuhtidega üritus ju maksab – nii otseselt kui kaudselt. Reklaam, seda nad ju otsivad, peaks tulema nende tööst, mitte tehtud tööle propagandaga lisatähelepanu tõmbamisest. Patust pole päris puhas mitte ükski omavalitsus. On kahetsusväärselt inimlik, et valimiste eel muutuvad omavalitsused pisikesteks parteistaapideks – tööjõud, tehnika, bensiin, vaimuenergia. Kõik see kulub oma tööandja aitamisele ja tihti pole sel omavalitsuse enda huviga mingit seost.

Delfil pole ideed, kuidas politiseeritud omavalitsusi korrale kutsuda. Eelnev on Eestis muutunud igapäevaseks ja selline mõtteviis on häiriv. Nii ongi lindilõikamiskäärid, ameerikalik naeratus ja lõputu ürituste külastamine sadade kõrgepalgaliste ametnike tegevuseks 18. oktoobrini. Siis toimuvad valimised ja saabub pohmell või eufooria. Eraettevõtluses taolist mittetöötamist endale lubada ei saa. Sest eraettevõtlus rahastab poliitikute mittemidagitegemist.