On teada, et Keskerakond püsib Tallinnas võimul tänu venekeelsetele valijatele. Viimaste uuringute põhjal on 80% Keskerakonna valijatest venelased. Iseenesest on väga hea, et Keskerakonna näol on siinsetele venelastel hingelähedane demokraatlikult moodustunud erakond, keda on võimalik eelistada. Mitte aga mõni Kremli mahitatud kamp, milliste mittetekkimise eest peame tänama kapot.

Nüüd näib pilt muutuvat. Kui mõlemad kandideerida soovivad vene nimekirjad tahavad võimuvõitlusse sekkuda ega aja kõigest oma hinda üles, et keegi lähematest konkurentidest neid n-ö motiveeriks valimistest loobuma, siis muutub Keskerakonna seis raskeks. Isegi ca 20 000 hääle liikumine Keskerakonnalt vene nimekirjadele võib Tallinnas muuta niigi nappi jõudude vahekorda. Selle üheks eelduseks on muidugi end valgeteks erakondadeks nimetavate parteide üksmeel kandideerimisel ja valituks osutumisel ka võimu jagamisel. IRL, Reformierakond, sotsid, rohelised ja Indrek Tarandi edu kiiluvees pildile astuvatel kodanikel ei pruugi vene häälte jagamisele palju asja olla.

Aga vara on veel jagada laskmata karu nahka. Sest valimisteni on natuke veel aega ning kandideerimised, loobumised, skandaalid ja avaldused on alles ees. Pööre võib tulla ootamatult, ühes või teises suunas. Keskerakonna vastastel erakondadel ei tasu venelaste võimulepürgimisest ülemäära palju rõõmu tunda, sest ka nende enda positsioon on nõrk ja tugineb retoorikal, mitte edukal tegevusel.

Delfi näeb, et vähemalt Tallinnas on tulemas äärmiselt pingeline ja halastamatu võimuvõitlus. Loodame, et see tuleks aus, aga... Juba praegu on näha, aususest võib asi kaugele jääda. Sest osa Tallinna linnaaparaadist töötab võimuerakonna valimisedu hüvanguks.