Enamikul Tallinna autobussikoondise (TAK) bussidel on üks sissepääs märgistatud lapsevankrit kujutava kleebisega, et sõitja teaks, kust saab vankriga sisse. Paraku kohta linnaliikluses busse, millele on nii märgistatud kui ka teise laia sissepääsu keskele kruvitud torukäepide, mis ilma teiste abita käru bussi tõsta ei võimalda, kirjutab Eesti Päevaleht.

Esmaspäeval liinil nr 15 sõitnud Rein Hinno ütles, et on olnud tunnistajaks olukordadele, kus kaksikutevankriga lapsevanemad peavad jääma ootama järgmist bussi, sest nii laia käru ei saa käepidemega bussi ka siis, kui keegi aitama soostub.

TAK-i arendusdirektor Koit Kaevats märkis, et linnaelanikud on TAK-ile selliste busside kohta ka kaebusi esitanud ja ettevõte tunnistab probleemi, kuid selle lõplik lahendamine võtab aega.

„Sissepääsu keskele on torukäepidemed paigaldatud nendel bussidel, mis on ostetud kasutatuna Skandinaavia maadest - Rootsist ja Taanist. See on bussi valmistajatehase loodud konstruktsioon ja omavoliliselt ei tohi bussi kasutaja ehk TAK valmistajatehase ehitust muuta," tõdes Kaevats ja märkis, et bussikoondis ei saa teha midagi enne, kui autoregistrikeskuselt on saadud luba busside tehasekonstruktsiooni muutmiseks.