Parim näide segipööratud ja paanilisest mõttemaailmast on käibemaksu muutmine ja nüüdsed põhjendused seda kaitstes. Eesti valitsus on kõikide sammudega hiljaks jäänud, sest Ansip (?) ei julge tunnistada oma eksimusi ja põikpäisust. Ometi eksimine on inimlik ja praeguses olukorras tunnistavad ka kõik ärimehed, et nad on teinud valearvestusi. Ka Ansipi poliitilised oponendid on eksinud ega varja seda. Kui ühe peaministri eksimuse, et "Eesti pole kriisis", oleme kahjuks juba unustanud, siis poolikute lisaeelarvete vorpimine ja nendegagi venitamine on kurjast. Isegi koolilapsed saavad aru, et kui üle maailma majandus kolinal kukub, ei pea meie ootama rahandusministeeriumi prognoose, kas ja mis toimus teises kvartalis ning kuidas neist numbritest lähtuvalt edasi minna. Otsustada tuleb varem.

Püksirihm tuleb tõmmata võimalikult pingule ja soovitatavalt korraga, mitte etapiviisiliselt. Sest avalikkus mõistab, et väiksele kärpele järgneb kindlasti veel üks kärbe, suurele kärpele järgneb töörahu.

Nüüd joonistab valitsusliit koos rohelistega Eesti majandusest pilti, mille eest hoiatasid ettevõtjad juba aasta tagasi. Toona valitsusjuht kedagi ei kuulanud, nüüd aga räägivad ta kaaslased üha suuremast eelarvepuudujäägist. Keegi ei anna valitsusele hinnangut loosungite ja ametisseastumise esimesel päeval tehtud sammude põhjal. Hinnang antakse pigem viimaste otsuste ja kriisikäitumise põhjal. See on aga traagiline ja populistlik.

Delfi soovitab valitsusel unustada avalik arvamus ja oponendid. Sest mida on neil kaotada? Sest kui praegu jageletakse 2009. aasta kolmanda lisaeelarvega, siis sügisel tuleb ette võtta 2010. aasta eelarve ja sellest saab probleemide probleem. Kärpida tuleb halastamatult, kõikjalt, kus võimalik. Üle või puudu on ca 10 miljardit... Ametnikkonda tuleb puistata ja need, kes ametisse jäävad, tuleb tööle panna. Sest ka sajandi reisilaev Titanic lahkus Inglismaalt glamuurselt, kohale ta aga ei jõudnudki... Loodetavasti ei taha Ansipi valitsus olla nagu üksikud pillimehed Titanicul, kes mängides põhja läksid ega peremehed, kes laevalt esimesena põgenesid. Valitsus peab Eesti halastamatute võtetega eelarvekriisist välja tooma.