“Selline amet sinna loodi jah,” kinnitas Delfile Jalakas, kes on enda sõnul Kultuurikatlaga seotud olnud juba mitu aastat.

“Eesmärk on see, et aastaks 2011. oleks seal üks ühiskonnaelus kaasarääkiv üksus, mis koosneks erinevate kunstivaldkondade esindajatest  ja võib-olla ka mõnest ühiskondlikust organisatsioonist, kes kokku moodustaksid sellise kultuurikatla, mida olen üritanud kirjeldada kui kaubandusvaba pinda, näis, kuidas ja kui palju see meil õnnestub,” rääkis Jalakas katlaga seonduvatest plaanidest.

Kui Tallinnas on näiteks talvel ainukesed soojad kohad suured kaubanduskeskused, kus oleks nagu kohustus midagi osta, siis Kultuurikatlast  peaks Jalakase sõnul saama konsumeerimisvaba koht, kus oleks pigem kohustus tegevuses osaleda ja midagi anda.

Esimeseks suuremaks projektiks saab Kultuurikatlas hoopis lammutamine. “Seal on vaja ära koristada asbest, kokku korjata sodi, siis saavad alles esimesed tööd peale hakata. Tänane seis on ettevalmistus ja homme algab lammutus,” sõnas Jalakas.

Kindlasti ei kannata uue ameti tõttu Von Krahl  teater, lubas Jalakas.  “Von Krahl tegutseb edasi nagu muiste. Arvan, et mõned ideed, mis von Krahli sisse pole ära mahtunud, leiavad Kultuurikatlas rakendust ja ka vastupidi. Loodan, et ka Krahli sidemed ja inimesed on abiks katla juures,” oli Jalakas lootusrikas.