Ukraina netiväljaanne Korrespondent kirjutab, et Fokuse viimase numbri 15. leheküljel on kunstnik kujutanud endist parlamendi esimeest suguühtes nägusa peaministri Julija Tõmošenkoga.

Fotokollaaži juures on ka jutumull Julija Tõmošenko sügava ohkega "Дуууууже технічний кандидат!" (Väääääga tehniline kandidaat!).

Väääääga tehniline kandidaat!

Infoportaali Telekritika andmetel on osa ajakirja tiraažist juba müügilt korjatud ja ümber trükitud. Ühest müügipunktist öeldi, et nädalakirja numbrid on küll alles, kuid seda ei lubata müüa.

Varem on Tõmošenko nimetanud Jatsenjuki „tehniliseks kandidaadiks", märkides, et ta on eelseisvatel presidendivalimistel ainus reaalne vastane opositsioonilise Regioonide Partei liidrile Viktor Janukovitšile.

Samas on teada, et Jatsenjuki populaarsuse reitingud lähenevad järjekindlalt Tõmošenko omadele ning osades Ukraina oblastites juba ka ületavad neid.

Ukraina presidendi valimised, mille toimumise aega ei suudetud kaua paika panna, toimuvad 17. jaanuaril 2010. Nendes osaleb nii uut erakonda loov Jatsenjuk kui ka valitsusjuht Tõmošenko.