"Härra Sibula juhitav vabariigi valimiskomisjon pole suutnud korrektselt ja seaduspäraselt korraldada Euroopa Parlamendi valimisi ning valimiste järgset häältelugemist," leiab Keskerakond.

"Teatavasti otsustas riigikohus eile rahuldada Keskerakonna kaebuse ning tühistada kolm vabariigi valimiskomisjoni otsust, millega eelnevalt loeti seadusevastaselt kehtivaks üle kahesaja ainult ühe pitsatijäljendiga sedeli. Selles tulenevalt on minu hinnangul selge, et seadust rikkunud ja seda ka meedia vahendusel korduvalt õigustanud Heiki Sibul tuleb välja vahetada," lausus Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.

"Heiki Sibul on selgelt oma ametis läbikukkunud ja peaks riigimehelikult käituma ning ise tagasi astuma. Võttes aga arvesse asjaolu, et Sibul vabatahtlikult vabariigi valimiskomisjoni esimehe kohast ei loobu, otsustas Keskerakond pöörduda antud küsimuses abi saamiseks riigikogu juhatuse poole," kommenteeris Toobal.

"On üheselt selge, vabariigi valimiskomisjon ei ole teinud kõike
endastolenevat Euroopa Parlamendi valimiste korrektseks ja edukaks
läbiviimiseks ning ilmselgelt vähese eeltöö tulemusena jääb õhku kümneid vastuseta küsimusi nii eelhääletamise, e-hääletamise kui valimisööl toimunu kohta. Lisaks puudustele komisjoni töö korraldamisel, jätab soovida ka komisjoni esimehe Heiki Sibula üleolev ja ebakonstruktiivne suhtluslaad, mis omakorda on tekitanud palju probleeme ja asjatut segadust," lõpetas ta.