"Piletiga saab nüüdsest pääseda näiteks loomaaeda, botaanikaaeda, filharmoonia kontsertidele, Nõmme ja Haabersti ujulatesse, linnamuuseumisse ja Lasnamäe kergejõustikuhalli. Alates juuli lõpust saab ID-piletiga ka Talllinnas parkida," ütles abilinnapea Kaia Jäppinen.

Projekti arendusega AS Sertifitseerimiskeskuses tegeleva Märt Randoja sõnul on eri pileteid mõistlik kombineerida. "Nii saab näiteks maksta mõne ürituse eest ja osta samas ka bussipileti või broneerida parkimiskoht. Eriti mugav oleks see näiteks suurte kontsertide puhul rahvamasside sujuvama liikumise korraldamiseks," selgitas Randoja.

"ID-pileti ostmiseks saab saata sõnumi või kasutada piletimüügiportaali www.pilet.ee/uus. Portaalis on nüüd olemas pea kõigi linna asutuste ja ürituste ID-piletite ostmise võimalus. Esimene suurem üritus, kuhu saab osta ID-piletit, on Brigitta festival," rääkis abilinnapea Jäppinen.

Alates 31. juulist saab ID-kaardiga osta ka elektroonilise parkimispileti. Piletiportaalist ostes tuleb pileti eest maksta internetipangas, lauatelefoni või mobiiliga ostes lisandub pileti hind telefoniarvele.

Praegu käib ühise piletimüügi arendustöö kaaskultuuripealinna Turuga. See on oluline teiste Soome linnade, eriti Helsingi, e-piletiga integreerumiseks. Samuti on meil Jäppineni sõnul aeg mõelda ühistegevusele äsja ühistranspordis e-pileti rakendanud Riiaga.

ID-piletit saavad praegu kasutada vaid Eesti elanikud, kuid järgmisel aastal avab linn samalaadsed rakendused ka turistidele.