“Rahvas on rääkinud ja otsused langenud. Ma olen alati kindel olnud, et keerulistel aegadel suudavad eesti kodanikud end kokku võtta, kaalutleda ja teha tuleviku seisukohalt pädevaid otsuseid. Võtke või esimene laulupidu, Vabadussõda, teisitimõtlev vastupanu brezhnevlikul perioodil ning laulva revolutsiooniga iseseisvuse taastamine… Me oleme teinud ajalugu, nüüd rändame üheskoos edasi! Olen pisarateni liigutatud tänase tulemuseni jõudmisel mulle osaks saanud toetuse ja mõistmise eest. Olen õnnelik, et mul polnud valimisteks kasutada miljoneid kroone. Sellist kampaaniat raha eest ei saakski. Olen rõõmus, et me ei pidanud ühtegi puud valimisvoldikuteks ohverdama — kui ajada õiget asja, laabub kõik plakatitetagi. Tänan kõiki!”, kirjutas Tarand oma kodulehel.

Keskerakond sai valimistel 103525 häält, Reformierakond sai 60 866 häält, IRL sai 48 450 häält  ja sotsiaaldemokraadid said 34 534 häält.

Eelmistel europarlamendi valimistel sai kõige rohkem hääli Toomas Hendrik Ilves, kes sai 76 000 häält.

“Toomas Hendrik Ilves on unikaalne,” sõnas täna hommikul Nõmmel valimas käinud Edgar Savisaar ajakirjanikele. “Kahjuks ei õnnestu teistel isiklikult vajalikku häältehulka kokku ajada,” lisas ta.

“Ilves saavutas seda, teised ei tee seda järgi,” arvas Edgar Savisaar.