„Veelgi enam, üleminek talongidele tähendaks sisuliselt lati varjatud devalveerimist," ütles parteisse Uus Aeg (Jaunais Laiks) kuuluv peaminister Dombrovskis intervjuus Läti raadiole.

„Valitsus ei kavatse mingeid talonge sisse viia ja sellisteks juttudeks pole ka praegu alust," tsiteerib Läti Delfi valitsusjuhi intervjuud.

Dombrovskis tunnistas samuti, et talle on jäänud Läti keskpanga juhi Ilmārs Rimšēvičse talongide kehtestamise avalduse motiivid selgusetuteks.

Rimšēvičs on varem öelnud intervjuus ajalehele Telegraf, et loodetavasti saab Läti õigeaegselt rahvusvahelise laenu järjekordse osa ning talonge toiduainetele siiski kehtestada ei tule.

Läti valitsus peaks keskpanga juhi arvates kiiremas korras kärpimakulutusi ja stimuleerima majandust. Ainult sel moel saaks tema arvates ületada üleilmset majanduskriisi.

„Juhul kui me laenu järjekordset osa ei saa, siis võivad eelarves olevad vahendid lõppeda ning meil tuleb minna tagasi arhailiste meetodite - kasvõi minu poolt mainitud talongisüsteemi - juurde," hoiatas Rimšēvičs.

Tema arvates selguvad rahvusvahelise laenuraha saamise perspektiivid Läti jaoks juulis.