Teisipäeval määrab ilma kõrgrõhuhari . Öö on selge ja suhteliselt jahe, päev päiksepaisteline ja sooja 17…23, vaid meretuulega rannikul pisut jahedam. Puhub lõunakaare tuul, mis tugevneb saartel pärastlõunal kuni 13 m/s.

Kolmapäeval läheneb läänest madalrõhulohk külma frondiga. Öö on pilvitu ja kuiv, päeval pilvisus tiheneb ja sajuhood lähevad läänest itta, kohati on hoovihm koos äikesega. Tuul pöördub lõunast edelasse ja läände ning tuuleiilid päeval võivad küündida 17 meetrini sekundis. Öö on soe ja päevamaksimum tõuseb 20…26-ni. Pärast äikest ja tuule pöördumist läänekaarde ilm jaheneb.

Neljapäeval õhurõhk tõuseb, kuid kohati on hoovihma võimalus. Puhub läänekaare tuul. Öösel on sooja 8…14, päeval 15…20, meretuulega rannikul on jahedam.

Reedel tugevneb kõrgrõhuala Skandinaavial ja selle idaservas pöördub meil tuul kirdesse ning tugevneb veidi. Väike sajuvõimalus on lõunapiiri lähedal. Ilm on suhteliselt soe, soojem võib olla Lääne- ja Pärnumaal.

Laupäevast esmaspäevani on üks kõrgrõhukeskmeist Soome kohal ning liigub hiljem kagu poole. Meil on idakaare tuulega suviselt soe ilm.