Riigikogu kantselei 2008. aasta majandusaasta aruande kohaselt on riigikogu kantseleis kinkimist ootamas poole miljoni krooni väärtuses suveniire, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui 2007. aasta lõpus oli riigikogu kantselei suveniirivaru väärtuseks 338 000 krooni, siis 2008. aasta lõpuks oli kappides kinkimist ootamas 524 000 krooni eest suveniire.

Riigikogu pressitalituse selgitusel tulenes suveniiride varude rahaline kasv 2008. aastal sellest, et mullu telliti uus eesti- ja ingliskeelne album „Toompea loss". Riigikogu pressisekretäri Gunnar Paali sõnul telliti korraga albumeid suuremas koguses, sest väikese koguse raamatute tellimine ei ole majanduslikult otstarbekas. „Kuna antud albumi sisu on aegumatu, siis telliti albumeid varuga."

Lisaks albumile „Toompea loss" ootavad kinkimist ka muud suveniirid ja meened. Nii näiteks on kinkimist ootavate suveniiridena arvel Toompea lossi kujundusega tassid ja taldrikud, riigikogu logoga pliiatsid, võtmehoidjad ja mälupulgad. Lisaks ka raamat „Demokraatia mustrid", DVD-d „My Estonia" ja „Estonia".

Kuigi riigikogu kantselei 2008. aasta majandusaasta aruande kohaselt suurenesid kantselei majandamiskulud aastaga 54 miljonilt kroonilt 60 miljoni kroonini, suutis kantselei saavutada ligi 400 000-kroonise kokkuhoiu administratiivkulude arvelt.