"Oleme teinud kõik, mis oskame, selleks, et tuua inimesi kokku arutlema meile kõigile oluliste asjade üle. Kas aeg on tegelikult mõttetalguteks küps, selgub 1. mail." ütles ürituse eestvedaja Rainer Nõlvak pressiesindaja teatel.

Uuringufirma Norstat Eesti läbiviidud kiirküsitluse andmetele tuginedes võib mõttetalgutele tulla rohkem inimesi kui prügikoristusele eelmisel aastal. Lähtudes küsitluse tulemustest ja statistikaameti andmetest prognoosivad korraldajad mõttetalgutel osalejate arvuks rohkem kui 65 000 inimest.

Küsitluse järgi kinnitasid kuus protsenti vastanutest soovi minna mõttetalgutele, mis vastaks statistikaameti andmetel 65 283 inimesele Eestis alates 18. eluaastast. 92 protsenti oli teadlik mõttetalgute toimumisest. Küsimusele, kellele on Minu Eesti mõttetalgutest kõige enam kasu, oli 68 protsenti mõttetalgutel osaleda plaanijatest veendunud, et kõigile.

1. maiks on loodud keskkond mõtlemiseks ametlikes mõttekodades ligi 40 000 inimesele, 2000 inimesele omaalgatuslikes ning piiramatus arvus virtuaalsetes mõttekodades.

Kodanikualgatusena korraldatavatele Minu Eesti mõttetalgutele registreerumine toimub kodulehel, raamatukogudes ja kojavanemate juures kuni 1. mai hommikuni.