Meediaklubi Impressumi esindaja Natalja Kossareva teatel oli neil rahvusraamatukoguga suuline kokkulepe 7. mail toimuvaks ürituseks olemas. Kõik oli juba kokku lepitud - mikrofonid, joogiveed jne, rääkis Kossareva Delfile. "Jäi veel broneeringu eest rahaülekanne teha."

Päev pärast kaitsepolitsei aastaraamatu ilmumist, kus MTÜ Impressumit nimetatakse Venemaa rahastamisel käivitatud uudseks infosõja projektiks, sai meediaklubi rahvusraamatukogult teate, et 7. mai ürituse broneering on tühistatud.

"Rahvusraamatukogu ei soovi oma ruumides võõrustada meie maja
kompromiteerivaid ja võimalikke provokatsioone tekitavaid üritusi," seisis rahvusraamatukogu konverentsikeskuse juhataja Tiiu Nõmme teates.

MTÜ Impressum on korraldanud rahvusraamatukogus varemgi üritusi. Jaanuari lõpus toimus rahvusraamatukogus vene ulmekirjaniku Sergei Lukjanenko kohtumine lugejatega. Lukjanenkole tõi suurema tuntuse “Vahtkonna” sari. “Öise vahtkonna” edukas ekraniseering tegi Sergei Lukjanenkost Venemaal tõelise kultuskirjaniku ning Tallinnas toimunud kohtumisest võttis osa paarsada tema austajat.

Märtsi toimus Impressumi eestvõttel kohtumine vene ajaloolase Aleksandr Djukoviga, kes on 2007. aastal avaldanud raamatu “Müüt genotsiidist: Nõukogude võimude repressioonid Eestis 1940-1953”. Oma esinemises kritiseeris Djukov eeskätt radikaalsete Eesti poliitikute seisukohta, mille kohaselt Eestis toimunud küüditamised olid genotsiid eesti rahva vastu. Djukov väitis, et toimunut ei saa genotsiidiks pidada ei reaalsete faktide ega ka ÜRO genotsiidi vältimise ja karistamise konventsiooni määratluse põhjal.

Rahvusvaheline meediaklubi Impressum loodi 2008. aasta oktoobris Meediaklubi ajalehe Komsomolskaja Pravda ajakirjanike poolt.

Eesti juurtega Soome menukirjanik Sofi Oksanen ütles eile, et Moskva Eesti-vastase propagandaprogrammi nimi on Impressum. "Selle tulemusi oleme aastate vältel juba küllalt näinud. Impressumi nimi ütleb ise põhilise ära – tegemist on mõjutamisega, vaimse mõjutamisega."