Ra­han­dus­mi­nis­ter Iva­ri Pa­da­ri sõnul pa­kub te­ma võimu­lii­du juh­ti­de­le väl­ja võima­lu­se, et ne­ga­tiiv­se li­saee­lar­ve koos­ta­mi­se­ga veel lä­hi­tu­le­vi­kus al­gust ei teh­taks, kuid va­lit­sus­sek­to­ri ta­sa­kaa­lu po­sit­sioo­ni pa­ran­da­mi­seks vaa­da­tak­se üle rii­gi sis­se­mak­sed ko­gu­mis­pe­nsi­o­nis­se, töö­tus­kind­lus­tus­mak­se suu­ren­da­mi­se võima­lu­sed, ve­delkütu­se­va­ru soe­ta­ma­ta jät­mi­ne ja Ees­ti Raud­tee­ga seo­tud fi­nant­see­ri­mis­te­hin­gud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Rii­gi­pool­se­te teise pen­sio­ni­sam­bas­se tehtavate sissemaksete peatamisega loo­de­tak­se tä­na­vu võita 1,6 mil­jar­dit ning 2010. aas­tal 2,4 mil­jar­dit kroo­ni. Töö­tus­kind­lus­tus­mak­se suu­ren­da­mi­ne tooks 500 mil­jo­nit ning raud­tee ja ve­delkütu­se­va­ru­de ra­ha 780 mil­jo­nit kroo­ni.

 „Märt­si­kui­sed mak­su­lae­ku­mi­sed näi­ta­sid, et ole­me li­saee­lar­ve graa­fi­kus, kuid se­da on siis­ki vä­he. Igal ju­hul pean ma mõist­li­kuks, et teek­si­me mõned kor­rek­tiivid mõne­des ku­luar­tik­li­tes," sel­gi­tas Pa­dar. 

Esial­gu töö­tab Pa­dar oma sõnul sel­le va­rian­di kal­lal, et ne­ga­tiiv­set li­saee­lar­vet veel lä­hiajal koos­ta­ma ei ha­ka­taks. „En­ne kui ha­ka­ta rii­giee­lar­vest ku­lu­sid pii­ra­ma, tu­leb siis­ki vaa­da­ta, mis juh­tu­ma hak­kab," lau­sus ta.

Ka pea­mi­nis­ter And­rus An­sip asus eel­mi­sel nä­da­lal sei­su­ko­ha­le, et riik täien­da­vat ne­ga­tiiv­set li­saee­lar­vet veel ei va­ja.