“Praeguse seisuga võin kinnitada, et tulevane president Rüütel kutsus mind tõesti oma meeskonda nõunikuks. Mulle ei pakutud pelgalt pressiesindaja kohta, tegevusvaldkond saab olema hoopis laiem. Võtsin ettepaneku tõsiselt kaalumisele ning langetan otsuse lähipäevil,” kommenteerib Enn Eesmaa.

Mäletatavasti esitas Rahvaliit, kelle ridadesse järgmine president Arnold Rüütel kuulub, presidendiks ka Enn Eesmaa, kuid Eesmaa keeldus. Niisiis ei ole midagi üllatavat Rüütli ettepanekus kutsuda Eesmaa Kadriorgu nõunikuks, hindab Nädal.

Eesmaa töötas ka president Lennart Meri meeskonnas tolle esimesel valitsemisajal. Enn Eesmaa on hariduselt inglise filoloog, millega saaks ta samuti Rüütlile kasuks olla ning keelteoskus pole kuuldavasti just Rüütli tugevaid külgi.

“Meri juures töötamine andis tohutu kogemuse, mida ei osta mitte mingisuguse raha eest. Nägin tegelikku riigijuhtimist otse pealt. Vajalik eluetapp igale ajakirjanikule. Meri juurest sundis lahkuma nõunike kasinad palgad. Kadunud telejaam EVTV pakkus peadirektori kohta ning neli korda suuremat töötasu,” põhjendab Eesmaa lahkumist eelmise presidendi ametkonnast.

Kuigi Eesmaa ei kuulu ühessegi parteisse, on tema õde Andra Veidemann Rahvaliidu Riigikogu fraktsiooni nõunik.

Eesmaa lahkumine telejaamast võib ajakirja hinnangul kahandada TV3 uudiste vaadatavust.