"Me peame ebaõiglasteks Venemaa suursaadiku süüdistusi Eesti aadressil nn repressioonide kohta vene õpilaste ja õpetajate suhtes ning peame neid sekkumiseks meie riigi siseasjadesse," seisab Õpilasesinduste Assamblee esinduskogu avalduses.

"Me oleme endiselt veendunud, et riigikeele oskamine on vajalik tingimus õpetajatel enese professionaalseks täiendamiseks ja me seisame järjekindlalt selle eest, et eesti keele õppimise võimalused oleksid tagatud eranditult kõikidele venekeelsete koolide õpetajatele."

Õpilasesinduste Assamblee hindab kõrgelt kõiki õpetajaid, kes õpivad eesti keelt, täiendavad ennast pidevalt ning aitavad läbi selle parandada koolihariduse kvaliteeti meie riigis. Need õpetajad on meie, vene koolide õpilaste jaoks, heaks eeskujuks.

Assamblee tunneb muret seoses Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasiumis juhtunuga ja ei lepi õpilaste karistamisega nende arvamuste ja ühiskondliku tegevuse eest.

"Ühtlasi me kinnitame, et midagi sarnast ei ole juhtud üheski teises koolis, kus õpivad esinduskogu liikmed. Seda kõike vaatamata laimukampaania mastaapidele, mis leidis aset venekeelsetes meediakanalites."

Assamblee koosseisu kuulub 58 vene õppekeelega gümnaasiumiastmega kooli.