Väidetavalt lekkis nende kaudu salajane informatsioon organiseeritud kuritegevusele ja välisriikide salateenistustele, teatab infoagentuur Associated Press.

Kummagi mehe perekonnanime juurdluse huvides ei avalikustata. 42-aastane Saksamaa kodanik Anton Robert K. töötas aastatel 2007-2008 Kosovo enklaavi pealinnas Prištinas. Süüdistuse kohaselt oli tema tõlk – 28-aastane Murat A. seotud kuritegeliku maailma ja välisriikide luurega.

Süüdistuse väitel teadis Anton Robert, kellel oli töökohustuste tõttu juurdepääs salajasele informatsioonile, oma tõlgi Murati suhetest Kosovo ja Bosnia kuritegelike struktuuridega, kuid sellest hoolimata jätkas temaga salajase teabe jagamist.

Paraku prokuratuuri teatest ei selgu, kas mõlemad mehed said ka oma tegevuse eest rahalist tasu ning mis riigi heaks nad spioneerisid.

Juhul kui kohus kinnitab neid süüdistusi, siis Anton Robertit ootab riigisaladuse avalikustamise eest 10-aastane vabadusekaotus, Murat aga võidakse salajase teabe saamise eest viieks aastaks türmi pista.

Saksamaa politsei esindajad teatasid, et nad kavatsevad jätkata kahe vahistatu kahtlase tegevuse uurimist.