Kohalikud võimuesindajad rääkisid infoagentuurile Associated Press, et enne veresauna korraldamist käis kurjategija ära Alabama ja Florida piiril asuvas Kinstoni linnas, kus ta süütas oma ema maja. Kas naise surma põhjuseks sai tulekahju või tappis mees enne oma ema ja seejärel süütas maja, pole veel kindlaks tehtud.

Kingstonist suundus mees edasi naabermaakonnas asuvasse Samsoni linna, kus ta tungis ühte eramajja ning tappis viis inimest, kelle seas oli ka üks laps. Seejärel „külastas“ kurjategija veel kahte naabermaja, kus ta kummaski tappis ühe inimese.

Esialgsetel andmetel tappis poolautomaatse vintpüssiga relvastatud kurjategija, kelle nime hoitakse esialgu saladuses, oma vanavanemad, onu ja tädi.

Edasi jõudis mees tappa veel kaks inimest kohalikus kaubanduskeskuses ja ühes tanklas. Lisaks avas ta tule ka politseinike patrullauto pihta, üks seitsmest kuulist haavas ühte korravalvurit. Viga sai ka tankla töötaja, kes ütles, et maniakk üritas talle lõppu peale teha, kuid relv olevat kinni kiilunud.

Seejärel asus bandiit, keda selleks hetkeks jälitasid juba politseinikud, 19 kilomeetrit eemal asuvasse metallesemeid tootvasse tehasesse, kus ta pidas korravalvuritega mõnda aega tulevahetust, kuid otsustas siis lõpuks endale otsa peale teha.

Alabama politseiesindajad ei ole suutnud veel esitada versioone selle osariigi kahes maakonnas toimunud jõhkra kuriteo motiivide kohta.