14-aastane Karin sattus eakaaslastest koolivendade surve alla pärast seda, kui käis sõbranna Triinuga (nimed muudetud - toim.) väljaspool kooli territooriumi suitsetamas, kirjutab Meie Maa.

Noormehed järgnesid tüdrukutele, filmisid neid salaja mobiiltelefoni videoprogrammiga ning hakkasid seejärel klipi avalikustamise ähvardusel Karinilt nõudma kohalikust poest meelepärase söögi-joogi ostmist. Toidukraami mitteostmisel lubati videolõiku näidata Karini vanemale õele ja õpetajatele.

Nii kestis väljapressimine paar nädalat kuni Karini ema juhtunust pere vanema tütre kaudu teada sai. “Ma ei kiida oma tütre suitsetamist heaks ja summad, mis poistele söögi-joogi ostmiseks kulusid, pole märkimisväärsed, ent ma ei pea õigeks, et kool üritab teema maha vaikida ja šantažeerijad seeläbi ainult innustust juurde saavad,” rääkis ema, kelle andmeil kulus tütrel väljapressijate vaigistamiseks paar- kolmsada krooni.

Olukorra õiglaseks lahendamiseks pöördusid Karini vanemad nii kooli kui poiste vanemate poole, ent loodetud lahend jäi tulemata. “Paistab, et meil ei jää muud üle kui tuleb politseisse pöörduda,” nentis Tiia.

Lümanda kooli direktor Tiina Talvi ütles, et tema ei nimetaks antud juhtumit selliseks julmaks asjaks nagu väljapressimine, kuna koolisisesel tegemist oli ühe jäätise, Kellukese limonaadi, paari sarvesaia ja poole moositaskuga.

Lääne prefektuuri Kuressaare politseijaoskonna vanemspetsialist-infojuht Kristi Mägi sõnul võib taoliste juhtumite korral politseisse avalduse teha nii kooli juhtkond, õpetaja kui lapsevanem.