Avameelseid ülestunnistusi, mis nippidega suuski ja sportlasi töödeldakse, nende käest ei kuule.

Laupäeval kella poole kolme paiku päeval saabub Andrus Veerpalu Praha lennukiga Eestisse. Tuleb tõenäoliselt VIP-uksest ja lehvitab telekaameratele. Tema abimehed on samal ajal kes veel Liberecis, kes mikrobussiga kusagil Euroopa teedel. Rahvas neid näo järgi tänaval ära ei tunne ja autogramme neilt ei küsita. Vaid paar harva lehelugu.

2006. aasta Torino OMi järel tegid Peep Puks ja Hans Roosipuu filmi "Tiim", mis algselt oli plaanitud portreeloona Mati Alaverist. Viimase keeldumise tõttu peakangelane olla korrigeeriti lähteülesannet ja nii said murdmaameeste taustajõud telepurgis eestlastele natukenegi tuttavamaks tehtud.

Tõsiasi on, et lennukiga sõidab hooldemees üliharva. Tema saatus on mikrobuss ja talvised Euroopa teed. Meditsiiniabilistel läheb veidi paremini.

Veerpalu esimene olümpia Alberville'is, aastal 1992. Kogu määrdepark koosnes ühest karbist ja paarist kilekotist, suuski määrisid kaks treenerit, Hain Kinks ja Alaver ise.

"Täna saan ma aru, millist vankrit Hain toona vedas," ütleb Alaver nüüd. "Neil ülikeerulistel aegadel ei lasknud ta sellel vankril kraavi minna."