President peab seisma kõrgemal erakondlikust poliitikast, ütleb sadakond allakirjutanut oma toetuskirjas, rõhutades, et nende seisukoht pole poliitiline enesemääratlus.

Usume, et Peeter Tulviste elu ja tegevus on näidanud tema võimet mõista erinevaid inimgruppe Eestis ja mujal ning tegutseda targalt, kindlameelselt ja sõltumatult Eesti tuleviku huvides, öeldakse märgukirjas.

“Toetuskirja algatusgrupi moodustavad needsamad inimesed, kes kirjutasid alla ka 53 avaliku elu tegelase kirjale, kellele on lisandunud varem kahevahel olnud ettevõtjad, loomeinimesed, kirikutegelased ja meedikud,” ütles ETAle Tulviste pressiesindaja Meelis Niinepuu. “Nende otsus küpses presidendikandidaatide senist tegevust jälgides.”

Tulvistele avaldasid kirjas avalikku poolehoidu kirjanikud Jaan Kross, Jaan Kaplinski, Hando Runnel, Rein Raud, Madis Kõiv, Heino Kiik, Maimu Berg, Andres Ehin, Jaan Isotamm, Mihkel Mutt, Andrus Kivirähk ja Mati Unt; filmitegijaid Arvo Iho, Jüri Sillart ja Rene Vilbre; heliloojad Urmas Sisask, Eino Tamberg, Olav Ehala; lavastajad Priit Pedajas, Ingo Normet, Ain Mäeots, Üllar Saaremäe ja Margus Kasterpalu; näitlejad Andrus Vaarik, Anu Lamp, Kersti Kreismann, Hannes Kaljujärv, Rein Oja; kunstnikud Enn Põldroos, Vive Tolli, Jaak Arro, Epp-Maria Kokamägi ja teised loomeinimesed.

Märgukirjale on alla kirjutanud ka psühholoog Voldemar Kolga ja ajaloolane David Vseviov ning meedikud Rein Zupping ja New Yorgi Ülikooli professor Mardi Valgemäe.

Akadeemikuist toetavad Tulvistet Olav Aarna, Hillar Aben, Jaan Einasto, Ene Ergma, Juhan Ross, Arvo Krikman ja Richard Villems; ettevõtjast on humanitaarlaste toetuskirjaga ühinenud Hannes Tamjärv, Andres Koern, Meelis Virkebau, Olavi Laido, Raivo Rand, Vjatšeslav Leedo, Endel Siff ja Rain Lõhmus.