Hamasi esindajate sõnul on käremeelse Liebermani poolt oma hääled andnud juudid valinud endale ekstremistliku valitsuse. „Nad (juudid) on valinud nende poolt, kellel on kõige ekstreemsem retoorika,“ ütles liikumise pressiteenistus Agence France-Presse’ile.

Infoagentuur märgib, et Nõukogude Liidus Chişinăus sündinud Avigdor Lieberman on tuntud oma teravate, Hamasi ja Iisraelis elavate moslemite aadressil tehtud avalduste poolest.

Vastavalt lävepakuküsitlustele (exit-poll) on Liebermani Yisrael Beiteinu saavutanud kolmanda koha ja võib saada knesset’is 14-15 kohta.

Valimiste lõplik võitja pole veel selgunud. Agentuuride andmetel on nii endine konservatiivist peaminister Benjamin „Bibi“ Netanyahu ja tema Likud (Koondus) kui ka tsentristlik välisminister Tzipora „Tzipi“ Livni koos Kadimaga (Edasi) saavutanud enam-vähem võrdse arvu kohti.

Sellest hoolimata kuulutas täna öösel valijate ees esinenud Netanyahu ennast juba valimiste võitjaks ning teatas, et just tema moodustab uue valitsuse. Ka valimiste eel läbiviidud küsitlused ennustasid võitu just Likudile.

Mõlemad kandidaadid on teatanud, et ei nõustu vähima kui peaministritooliga. Võrdsete tulemuste puhul jääb lõppsõna president Shimon Peresile, kes nimetab uue peaministrikandidaadi parlamendile kinnitamiseks.

Iisraeli parlamendivalimised lõppesid eile kell 22.