Rahandusministeerium ei välista aga, et abipakett võib küündida kahe triljoni dollarini (24 triljonit krooni), kuna lisaks tuleks pankadele anda 50 miljardit dollarit (603 miljardit krooni) föderaalsest päästereservist, et tagada halvaks läinud kinnisvaralaene, vahendab Eesti Päevaleht Online Reutersit.

Valitsusel on kavas moodustada ka 500 miljardi dollarilise (6 triljonit krooni) algkapitaliga erakorraline investeerimisfond halbade aktivate täielikuks kõrvaldamiseks pangandusest, mis saaks riigilt raha.

"Ma ei tea, kas me vajame veel lisaraha või kui palju lisaraha me vajame, kuni me näeme usalduse taastumist turul," märkis USA president Barack Obama eile.

"Näitemäng hiiglasliku hulga maksumaksja rahaga kindlustab samu institutsioone, mis põhjustasid kriisi," märkis rahandusminister Timothy Geithner. "Selle asemel, et katalüseerida taastumist, finantssüsteem töötab taastumise vastu."

"Investorid tahavad selgust, lihtsust ja otsustavust," tõdes Seacliff Capitali president James Ellman. "See plaan paistab aga niivõrd käänuline, segane ja tume."

Kongress tunnistas oktoobris panganduse päästmiseks heaks 700 miljardi dollarilise (8,4 triljonit krooni) abipaketi.