Tallinna spordihalli direktori Heino Sildoja sõnul on majanduslangus suurendanud linna spordiasutustes trenni tegevate inimeste arvu. «Meil on ju soodsamad hinnad kui eraspordiklubides,» nentis Sildoja. Kokku tõusis Tallinna spordihalli ja tema allasutuste külastatavus aastaga tervelt 127 610 inimese võrra, kirjutab Pealinn.

Samas spordihallis juba aastaid treeninud olümpiavõitja Gerd Kanter ütles, et jääb linna pakutavate sportimisvõimalustega enam kui rahule. «Linna sisetreeningu saalid on tunduvalt soodsama hinnaga kui eraomanike saalid,» nentis kettaheitja. «Ja terviserajad Pirital ja Nõmmel ei maksa üldse midagi. Igas Tallinna linnaosas on võimalik sportida, kui inimesed ainult tahavad.»

Sildoja kinnitusel erineb treeningpaikade külastatavus piirkonniti. «Kesklinnas käib palju rahvast, samas on Lasnamäe kergejõustikuhalli külastatavus üldiselt väiksem, nagu ka Õismäel. Nõmme ujulas käib jälle tavaliselt rohkem rahvast, sest sealkandis elab palju vanemaid inimesi, kes saavad päevasel ajal eriti soodsa hinnaga ujuda. Ujulate külastatavus on üldse üle ootuste suuri. Tallinnas jätkuks ruumi veel vähemalt ühele ujulale.»

Sildoja sõnul on erinevalt ujulatest spordihalle Tallinnas piisavalt. «Inimesi käib teatud aegadel palju, isegi Lasnamäe kergejõustikuhall on jalgpallitreeningute ajal täis,» rääkis ta. «Ometigi on Tallinnas spordihalle rohkem kui paljudes muudes pealinnades.»

Kanter oli Sildojaga ühte meelt. «Tallinnas on kolm sisekergejõustiku halli, mõnes Lääne-Euroopa riigis pole neid aga ühtegi,» ütles Kanter. «Meie sportimiskohad on tänapäevased, soojad ja korralikult valgustatud. Kui need sobivad tippsportlastele, siis miks ei peaks sobima harrastajatele.»

Eesti kergejõustikuliidu peasekretäri Sirje Lippe jutu järgi pole näiteks Norras ühtegi sisehalli, ja Helsingis on neid ainult üks.

Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul tingib sisehallide vajaduse Eesti kliima. «Üheksa kuud on ilm kergejõustiku harrastamiseks ebasoodne, seepärast ongi Tallinn rõhunud sisehallide peale,» ütles Jäppinen. «Norrakad on käinud ja kadestanud, sest neil pole ühtegi sisehalli, soomlaste ainus on ehitatud vanasse tehasehoonesse.»

Tallinna spordihalli külastati mullu 130 679 korda ehk 12 832 korda rohkem kui ülemöödunud aastal. Lasnamäe kergejõustikuhallis käis möödunud aastal 130 095 inimest ehk 6491 inimest rohkem kui aasta varem, Nõmme ujulas 189 473 inimest ehk 1544 võrra rohkem. 2007. aastal avatud Õismäe ujulat külastati juba esimese kahe ja poole kuuga 37 250 korral, eelmisel aastal jõudis külastajate arv 144 473 peale.

Loe pikemalt Pealinnast.