"Meid ootavad lähiajal ees suured väljakutsed, mida keegi meie eest lahendama ei tule. Me ei leia neile vastuseid üksinda. Ikka üheskoos, nagu Eestis on keerulistel aegadel alati tehtud. Üheskoos peame ületama majanduskriisi, uuendama oma majandust ja ka ise uuenema," ütles Ilves.

President rõhutas, et tarkade valikute tegemiseks tuleb pidevalt õppida. "Seda, kuidas õppida, õpetada, uueneda, peame me kõik õppima ja need, kes oskavad – seda õpetama. See on kõige suurem asi, mida me saame teha Eesti rahva heaolu ja õnne tagamiseks," lisas ta.

Sellega seoses kutsub president inimesi minema tagasi kooli, et oma teadmisi jagada. "Eesti üldhariduskoolid avavad 23. veebruaril ja sellele järgneval nädalal oma uksed uutele õpetajatele - teile. Selleks, et läheksite tagasi kooli, kus ise õppisite, kus õpivad teie lapsed või kooli, mis on Teile südamelähedane. Me palume, et annaksite seal ühe tunni – just selles aines, kus tunnete, et teie teadmised vajaksid edasi kandmist. Et noor saaks õppida matemaatikat finantsanalüütikult, kirjutamiskunsti ja kirjandusajalugu tõeliselt kirjanikult, käsitööd disainerilt, loodusõpetust haljastajalt, kokandust healt restoranikokalt või algatus- ja liidrioskusi väike-ettevõtte juhilt," sõnas riigipea.

"Õpetage noortele isiklike kogemuste toel väärtustama haridust. Et sellel, mida nad õpivad, on mõtet," toonitas Ilves.

"Mina lähen ja annan 23. veebruaril ühiskonnaõpetuse tunni Tallinnas Nõmme Gümnaasiumis. Leidke ka teie oma kool ja oma õpilased."

President Ilves annab 23. veebruaril ühiskonnaõpetuse tunni Tallinnas Nõmme gümnaasiumis.