„Ilmselt ei olnud nende süü tõestatud,“ sõnas riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni liige Ain Seppik otsust kommenteerides Delfile.

Seppiku sõnu ei vasta meie praegune eeluurimise tase vajalikele tingimustele. „See on prokuratuuri ja kapo praak. Kui ikka ei olda veendunud, et kõik tõendid on olemas, ei tasu kohtusse minna,“ lisas Seppik.

Seppiku väitel puudub kaitsepolitseil kriminaalasjade uurimise kogemus. „Iga asja jaoks ei jätku ressurssi. Kui uuritakse igat väikest linnaametnikku, jäävad näiteks Simmi-sugused luurajad tähelepanuta,“ kommenteeris Seppik.

Seppiku kinnitusel on õigeksmõistev otsus propaganda mõistes tõsine löök Eestile ja ka peaministri autoriteedile.

„See ei ole riigile üldse hea. Poliitikud, nende hulgas peaminister ja siseminister, peavad mõtlema oma sõnade üle, mis nad toona ütlesid,“ nentis Seppik. „Eesti imago seisukohalt on tegu väga halva tulemusega. Vene propagandamasin töötab ööl ja päeval, töötas ka pronkssõduri äraviimise ajal,“ ütles keskerakondlasest poliitik.

Samas näitab õigeksmõistev otsus Seppiku sõnul Eesti riigi kohtusüsteemi sõltumatust, lisades, et kindlasti jõuab kohtuasi ka riigikohtusse.