Roomas Püha Peetruse katedraalis peetud missal avaldas paavst soovi, et rahu saabuks Petlemma. Paavsti arvates peaksid inimesed koos palvetama, et Pühal Maal lõppeks viha ja vägivald, vahendavad välisagentuurid.

Paavstil on kavas tuleva aasta mais külastada Jordaaniat, Iisraeli ja Palestiina omavalitsuse alasid, et aidata kaasa püsiva rahuleppe sõlmimisele. Vatikan tunnistab Iisraeli õigust riiklusele ja turvalistele piiridele, kuid samuti toetab ta iseseisva Palestiina riigi loomist.

Lisaks Lähis-Ida muredele käsitles paavst oma pöördumises ka lastega seotud küsimusi. Paavst on seisukohal, et igasugune laste laste ärakasutamine tuleks lõpetada. Samuti kritiseeris ta lapstööjõu kasutamist ning seda, kuidas lapsi sunnitakse osalema sõjalistes konfliktides.

“Mõelgem neile lastele, kes elavad tänavatel. Lastele, kel ei ole pere ja kodu poolt antavat tuge. Mõelgem neile lastele, kes on pornotööstuse ohvrid ja neile, kelle meelerahu on selliste tegude tõttu haavatud,” rääkis rooma-katoliku kiriku juht, kes kutsus üles kõiki katoliiklasi lasteahistamisega võitlema.

Viimase aasta jooksul on paavst eriti aktiivselt rõhutanud vajadust võidelda ka lastepilastamisega, mis on toimunud rooma-katoliku kiriku enda sees.

AP teatel toimus pärast missat ka intsident, kus üle turvapiirde hüpanud mees jõudis basiilikast väljuvale paavstile üsna lähedale. Korrarikkuja suudeti enne paavstini jõudmist turvameeste poolt siiski pikali suruda.

Vatikani pressiesindaja sõnul pole veel teada, kellega täpselt tegu oli, kuid mingeid suuri probleeme intsident polevat tekitanud.

“Püha Isa jätkas oma teed rahulikul sammul. Ma pakun, et tegu võis olla kellegagi, kes lihtsalt tahtis teda tervitama minna,” selgitas pressiesindaja, kelle arvates pole tõenäoline, et mees oleks olnud relvastatud.

Täna jagas paavst ka traditsioonilist urbi et orbi (linnale ja maailmale) õnnistust. Samuti luges ta 64 keeles ette jõulutervitusi.

Püha Peetruse väljakule kogunenud inimestele kõneldes peatus paavst pikemalt ka Aafrika valupunktidel. Kirikupea väljendas oma erilist muret seoses ebastabiilsusega Kongo Demokraatlikus Vabariigis, Sudaanis ja Somaalias ning tundis kaasa Zimbabwe elanike kannatustele.