Savisaar tuletas meelde IRLi poliitiku Ken-Marti Vaheri eilseid väiteid, et Keskerakond tahab öisest sissetungist linnavalitsusse rääkides avalikkust eksiteele ajada, teatas Raepress.

„Ma ei tea, võib-olla Ken-Marti Vaher tõesti armastab Priimäge, minule aga on ta vaid lihtsalt sõber,” vihjas linnapea Vaheri väitele, et linnavalitsuse reaktsioon skandaalile oli “vana hea linnarpriimäelik taktika”.

Linnapeale ei meeldinud ka justiitsminister Rein Langi eileõhtune avaldus, kus minister toonitas, et ei prokuratuur, kaitsepolitsei ega ka politsei ei vääna kellegi käsi.

Savisaare sõnade järgi on Vaher ja Lang hakanud rabelema, kaotanud pinna jalge alt ning sekkuvad üha avalikumalt politsei ja prokuratuuri töösse, püüdes õiguskaitseorganeid sundida tegutsema Keskerakonna vastu.

„See on kahetsusväärne, kui madalale on langenud mõned meie parempoolsed poliitikud. Eile lükati kaks ametnikku — Norman Aas ja Raivo Aeg — justkui tanki ja pandi nad vaidlema poliitikutega, samal ajal kui nende endi poliitikutest ülemused peitsid end nurga taha ja itsitasid poisikeste kombel. Oli näha, et politsei ja prokuratuuri juhtidel ei olnud eile üldse mugav olla neile sobimatus rollis. Nende asi ei ole teleekraanil vaidlemas käia, nende õigus peab selguma kohtus, nagu kriminaalmenetlus seda ette näeb,” ütles Savisaar.

Savisaare sõnul pole midagi imelikku, et Vaher ja Lang  — vanad sõbrad poliitikaareenil — esinevad selles vaidluses ühel poolel. „Mis neil muud üle jääb. Nende nn „võiduplaani” on tekkinud suured mõrad. Ja nüüd püüavad nad päästa mida veel päästa annab,” lausus linnapea.