Hiiglaslik tehispoolsaar oleks olnud 20 jalgpalliväljaku suurune ning sellel oleksid asunud elumajad, poed ja hotellid. Seda võrreldi Dubai tehissaartega, vahendab BBC News.

„Praeguses (majandus)kliimas oleks olnud vastutustundetu sellise suurusega projektiga algust teha,” ütles prints Albert intervjuus AFP-le, lisades, et projekti rahastamine jäi võetud eesmärkidest väiksemaks. Samuti ei oleks suudetud täita kõiki keskkonnanõudeid.

Tehispoolsaar oleks suurendanud Monaco pindala 5 protsendi võrra ning see oleks maksma läinud 5-10 miljardit dollarit.

Tihedalt asustatud Vahemere-äärses linnriigis, mis on rikastunud turismi ja panganduse abil, on järsu mäenõlva ja Prantsuse Riviera vahelisel maaribal vähe ruumi uute hoonete ehitamiseks.

Tuntud Briti arhitekt ja tema ameeriklasest võistleja Daniel Liebeskind pidid veebruaris otsustama, kes luksusprojekti ellu viib. Töö pidi algama 2011. aastal.

Prints Albert kinnitas, et projekti peatamine ei tähenda, et Monaco majanduses oleks probleeme. Ta märkis, et vürstiriigi teiste projektide, sealhulgas uue haigla, kahe elamuprojekti ja uue jahtklubi arendamist jätkatakse.