“Prokuratuuri ja kaitsepolitsei jõulised aktsioonid Pärnus ning nüüd ka Tallinnas on tekitanud vastakaid tundeid. Ühest küljest on tervitatav, et korruptandid võetakse vahele ja saadetakse trellide taha. Teisalt, eelkõige isiklikele läbielamistele mõeldes, kipub tekkima arvamus, et aktsioonide ajastatus ning nende läbiviimise alused ei pruugi olla mitte alati kantud targast ja tasakaalukast uurimise loogikast,” kirjutab Keskerakonda kuuluv Viisitamm erakonna häälekandjas Kesknädal.

“See, et elame veel 21. sajandil banaanivabariigis, kus poliitilise mõjutamise vahendiks on politsei, pole suur saladus. Seda, et aktsioonid sagenevad valimiste eel, on ka raske varjata. Kummatigi teeb politsei oma tööd ja peab lähtuma mitte “ülevalt” tulnud korraldustest, vaid faktidest. Kui see õnnestub, siis valigu, milline ajastus tahes. Kui aga rutaka töö tagajärjeks on vaid mainekahjustus, teatud poliitiliste kujude väljalöömine mängust, siis ei tohiks ühiskond seda niisama taltsalt jälgida,” märgib linnapea.

“Olen raudselt seda meelt, et igasuguse korruptsiooniga tuleb võidelda halastamatult. Kuid ma pole nõus, et seda tööd teevad inimesed, kelle lähtekohaks on isiklik haiglane veendumus, et kõik poliitikud on sead ja korruptandid ning et nende rivist välja löömiseks piisab vaid korraks paarist tugevamast löögist allapoole vööd.

Prokurör Jüri Pikma meelelaad ja tegevused küll muudeks mõteteks alust ei anna. Pärnus andis ta politseile korralduse viia minema nii linnapea kui ka abilinnapea kabinetist kõik paberid ja arvutid, et tõestada oma lugupidamatust võimulolevate poliitikute suhtes,” sõnas poliitik.

Viisitamme hinnangul on prokuratuur mõjutatav, erapoolik ja ka ebaprofessionaalne. “Jah, see mõjutab poliitikuid ja parteisid, kuid ennekõike pannakse toime rünnak inimeste vastu. Nii nende vastu, kelle mainet teadlikult kahjustatakse, kui ka kõigi selle riigi kodanike vastu.”